Κοζάνη: Έναρξη λειτουργίας ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο

Κοζάνη: Έναρξη λειτουργίας ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο

Ξεκίνησε από χθες (Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020) η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, καθώς επέστρεψε ένας εντατικολόγος στη θέση του και έτσι η Διοίκηση σε συνεργασία με το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προχώρησε στη στελέχωσή του.

Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου, Στέργιο Γκανάτσιο, «η υλικοτεχνική υποδομή υπήρχε πριν από χρόνια, ενώ ενισχύθηκε και το τελευταίο διάστημα, έτσι ώστε», όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης «να είναι σήμερα το Νοσοκομείο στην ευχάριστη θέση να λειτουργήσει τη ΜΕΘ, με 10 κλίνες».

Όπως τόνισε ο κ. Γκανάτσιος «η ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα διαθέτει 10 κλίνες, οι έξι εκ των οποίων θα είναι για περιστατικά με κορωναϊό, ενώ οι άλλες τέσσερις για άλλες περιπτώσεις ασθενών».

Η Διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα σκληρή κριτική, τόσο από κόμματα, όσο και από φορείς της περιοχής, γιατί δεν έθετε σε λειτουργία τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Εμείς κοιτάμε μπροστά και βρήκαμε τη λύση την οποία κάποιοι χρόνια τώρα δεν έβρισκαν, γιατί η ΜΕΘ λειτουργούσε στα χαρτιά τουλάχιστον μια 15ετία», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, απαντώντας με τον τρόπο στην επίθεση που δέχτηκε και ο ίδιος.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια