Όταν η λογική "πάει περίπατο": Επίκειται η μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης(;)

Σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες, η Υπηρεσία Ασύλου, που εδρεύει τώρα -όπως πρέπει- εκτός κατοικημένης περιοχής, στην οδό Πόντου 5, στο Καλοχώρι, ενεργεί για τη εγκατάστασή της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από την "Πύλη Εισόδου" της πόλεως, στην οδό Μοναστηρίου 85.
 
Το ότι η διεύθυνση αυτή ανήκει σε πολυκατοικία με οικογένειες και παιδιά, όπου θα συνωθούνται εκατοντάδες αλλοδαποί καθημερινά εν δυνάμει - φορείς διαφόρων ασθενειών και σίγουρα και του "επίκαιρου" κορωνοϊού, φαίνεται ότι δεν λαμβάνεται υπ όψη ούτε φυσικά λαμβάνεται υπ όψη ότι στο σημείο υπάρχει σειρά πολυκατοικιών με επίσης οικογένειες και παιδιά! 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σκοπεύουν να ενοικιάσουν το Β΄όροφο της πολυκατοικίας, ο οποίος είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας " ΣΑΜΑΡΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ "  
Αν αυτό αληθεύει και τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η μεταφορά, αυτό θα επιβεβαιώσει τη πλήρη αδιαφορία τόσο προς την υγεία των κατοίκων, όσο και προς την εμφάνιση της πόλεως αφού, όπως προαναφέραμε, το σημείο αυτό αποτελεί τη βιτρίνα -είσοδο της πόλεως - λόγω της γειτνίασης του με τον Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήδη έχει επιβαρυνθεί με τη παρουσία καταστημάτων αλλοδαπών, η δε παρουσία της ανωτέρω Υπηρεσίας εκεί, θα επιβαρύνει αφάνταστα τη περιοχή μετατρέποντάς την πλέον σε "αποικία" αλλοδαπών προσδίδοντάς της αλγεινή εικόνα.
 
Στην περίπτωση πάντως που πραγματοποιηθεί η αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια, οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών τόσο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας όσο και των παρακειμένων, αναμένεται να είναι εξαιρετικά έντονες ενώ παράλληλα, λέγεται, ότι θα κατατεθούν αγωγές για υποτίμηση της αγοραστικής αξίας των ακινήτων τους, παράλληλα με ενέργειες σχετικά με την έκθεση της υγείας τους σε κίνδυνο. 
 
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι το σημείο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η Υπηρεσία Ασύλου είναι το πλέον ιδανικό και ασφαλές για το κοινωνικό σύνολο. 
 
Α. Αλεξανδρής 
 
 
Η Efenpress προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ασύλου Θεσσαλονίκης, στο Καλοχώρι και περιέγραψε την εμπειρία της σε άρθρο...
 
Προσπάθησε- σήμερα το πρωΐ- συνεργάτης της εφημερίδος μας να επικοινωνήσει με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ασύλου Θεσσαλονίκης, στο Καλοχώρι, σχετικά με τα φημολογούμενα για μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης(!!!) - (χωρίς να δηλώσει δημοσιογραφική ιδιότητα)  
 
Η υπάλληλος όμως του γραφείου της, αφού δήλωσε ότι η προϊσταμένη είναι σε ...σύσκεψη, έκλεισε το τηλέφωνο!!! 
Σε επόμενο τηλεφώνημα, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι η προϊσταμένη κ. Μ......ρη, "δεν δέχεται τηλεφωνικές συνομιλίες για κανένα θέμα και ο,τι θέλετε να μας το στείλετε με e-mail" και ξανάκλεισε το τηλέφωνο!!! 
 
Θαυμάσαμε την ευγένεια και το...κύρος των κυριών αυτών της μιας που αγενέστατα έκλεινε το τηλέφωνο (λες και ήταν δικό της) και της προϊσταμένης που δεν... δέχεται τηλεφωνήματα!!! 
 
Φανταστείτε να είχε και υπουργική θέση!
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια