Φουντώνει το κίνημα «ανοικτές εκκλησίες» στους κόλπους της Ιεραρχίας

«Ιερό κίνημα» για τη λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο των γιορτών ξεκινούν Ιεράρχες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι ναοί μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα και με αυστηρούς περιορισμούς.
 
Αρκετοί ήταν οι Ιεράρχες και ιερείς περίμεναν ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν κανονικά για το διάστημα των εορτών, με μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.
 
Έτσι πολλοί είναι οι Μητροπολίτες που έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεση να ανοίξουν κανονικά τους ναούς για εκκλησιασμό των πιστών. 
 
Ειδικότερα τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρκετοί Μητροπολίτες, ακόμη και από τους μετριοπαθείς της Ιεραρχίας, έχουν τοποθετηθεί ανοικτά κατά των νέων μέτρων. 
 
Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ υποστήριξε, μιλώντας στο OPEN TV, ότι «είναι ένας διωγμός. Το λέω με πόνο ψυχής». Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση ο κ. Σεραφείμ είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να ανακόψει τη Θεία Λατρεία. Είναι φοβερό για εμάς. Είναι εντελώς απαράδεκτο». 
 
Καταλήγοντας μάλιστα είπε «εμείς θα κάνουμε κανονικά τις Λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν. Είμεθα αγανακτισμένοι». 
 
Μητροπολίτης Σερρών: Τα μέτρα επεβλήθησαν έξωθεν από την πίστη μας 
 
Στην ίδια κατεύθυνση και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος που χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, στον άδειο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. 
 
Ο κ. Θεολόγος ευχήθηκε αρχικά «ο Θεός να φωτίσει όσους έχουν στα χέρια τους τη διαχείρισης αυτής της θλιβεράς καταστάσεως να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα. Είναι και ψυχή και αυτή η ψυχή αυτές τις ημέρες τις πικρές θέλει κάπου να ακουμπήσει». 
 
Ο Μητροπολίτης Σερρών στη συνέχεια έκανε λόγο για αγώνα που διεξάγει η Εκκλησία απέναντι σε όλους εκείνους που τη θεωρούν «ως εγκόσμιο κατασκεύασμα, ιδεολόγημα, ως μια κανονικότητα που υπόκειται στους νόμους της ανθρώπινης λογικής και φύσεως». 
 
Καταλήγοντας, ο κ. Θεολόγος είπε ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα και με σκληρά μέτρα που επιβλήθησαν «όχι επειδή το θέλησε ο λαός του θεού, αλλά έξωθεν από την πίστη μας». 
 
Δημητριάδος: Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα 
 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Romfea, μιλώντας στο δελτίο του TRT, o Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σημείωσε ότι «οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμό πιστών στις Εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές». 
 
Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «θα περιμένουμε πλέον την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γιατί μόνο αυτή μας δεσμεύσει, ουσιαστικώς και εκκλησιαστικώς. Ζητήσαμε το μέτρο, τη χρυσή τομή. Οι αποφάσεις, αν ισχύσουν όπως ανακοινώθηκαν, δεν συνιστούν μέτρο και χρυσή τομή. Αρα θα περιμένουμε τις αποφάσεις της ΔΙΣ και θα πράξουμε αναλόγως». 
 

ΣΧΟΛΙΟ

Φίλοι μου μην αυταπατάσθε...
Η γνώμη μου είναι ότι όλο αυτό είναι στημένο από τον Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο...
Θα βγείς και θα ανακοινώσεις πολύ αυστηρά μέτρα που θα κρατούν κατ ουσίαν κλειστούς τους Ναούς κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και των Φώτων και κατόπιν μετά την δικαιολογημένη αντίδραση των Ιεραρχών και των πιστών θα ανασκευάσεις την απόφαση και θα βελτιώσεις την απόφαση....

Το θανατηφόρο για την οικονομία (και για την υγεία) απαγορευτικό (lockdown) που έχει καταστρέψει την μεσαία και την μικρομεσαία τάξη και οδηγεί την πατρίδα μας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μνημόνια, αλλά και οι αποτυχίες σε εξωτερική πολιτική, η προδοσία σε εθνικά θέματα και η αποτυχημένη διαχείρηση της επιδημίας στο δεύτερο κύμα, έχει οδηγήσει τον Μητσοτάκη σε πολιτικό θάνατο...

Και πρέπει να βρεί έναν τρόπο να ανταπεξέλθει....
Και όπως πάντα το δεκανίκι του είναι η διοίκηση και της Εκκλησίας μας μετά τα ΜΜΕ...
Είναι ήδη τραγική η δήλωση ότι θα στηρίξει η Εκκλησία μας την πολιτική εμβολιασμού των πολιτών!!!!!

Ας ελπίσουμε ο Χριστός η Κεφαλή της Ορθοδοξίας μας να μας προστατέψει όλους από το αίσχος και τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης....

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια