Κοζάνη: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στην ΠΕ- Τεστ κορονοϊού στη  Σιάτιστα

Κοζάνη: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στην ΠΕ- Τεστ κορονοϊού στη  Σιάτιστα

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί και πάλι στην ΠΕ Κοζάνης μετά την σημερινή ανακοίνωση των 62 νέων  θετικών στον  κορονοϊό κρουσμάτων που φέρουν και πάλι την περιοχή στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά. Ο σημερινός αριθμός θετικών κρουσμάτων που είναι και ο μεγαλύτερος που καταγράφεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Π.Ε Κοζάνης, που μπήκε πρώτη σε καραντίνα πανελλαδικά.

Αρκετές από ότι φαίνεται είναι οι εστίες όπως άλλωστε και οι αρμόδιοι αναφέρουν εδώ και μέρες σε ότι αφορά στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου  στην ευρύτερη περιοχή με την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και την Σιάτιστα να βρίσκονται στο επίκεντρο, σύμφωνα και με τα στοιχεία που δίδονται από τον ΕΟΔΥ και την κατανομή των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Η ανησυχία εντείνεται ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια να εκτιμηθεί η κατάσταση και με την αύξηση των τεστ, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, στην περιοχή η οποία βρίσκεται από τις 16 Οκτωβρίου σε καραντίνα .

Έκκληση απευθύνουν πάντως η αρμόδιοι για την τήρηση των μέτρων μετά και το σημερινό αυξημένο αριθμό  κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το δήμο Βοΐου θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2020,  τεστ κορονοϊού σε δημότες  στην πόλη της  Σιάτιστας. Η δειγματοληψία θα γίνει με την μέθοδο του drive through δηλαδή σε άτομα τα οποία μπορούν να διέρχονται με το αυτοκίνητό τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη να αποβιβαστούν από αυτό. Το κλιμάκιο θα βρίσκεται στο χώρο μπροστά από το γραφείο πληροφοριών στην περιοχή της νότιας εισόδου Σιάτιστας (Άγιος Νικάνορας). Με ανακοίνωση του ο Δήμος καλεί του πολίτες να προσέλθουν για εξέταση έτσι ώστε να υπάρξει μία καλή εκτίμηση για την εξάπλωση του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια