Π.Ε. Κοζάνης: Παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων

Π.Ε. Κοζάνης: Παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων

Την παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έως τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνη, αλλά με την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και τη Μάνδρα, να μένουν εκτός, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά την εξέταση των δεικτών εξάπλωσης του SARS-COV 2 στις περιοχές αυτές.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, καθώς ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης παραμένει υψηλός. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 14 ημέρες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή μείωση, υπήρξαν 535 νέες μολύνσεις εκ των οποίων, οι 222 είναι στο Δήμο Εορδαίας, οι 220 στο Δήμο Κοζάνης και οι 75 στο Δήμο Βοΐου, που είναι και οι τρεις πιο επιβαρυμένοι από τους πέντε Δήμους της περιοχής.

Χαρακτηριστικό επίσης του επιβαρυμένου ιϊκού φορτίου, είναι το γεγονός ότι μέσα στο Δεκέμβριο οι μολύνσεις έφθασαν ήδη στις 910, όταν τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 670, ενώ συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν φθάσει στις 2.461.

Παράλληλα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των θανάτων, καθώς μέσα στο Δεκέμβριο οι νεκροί έφθασαν στους 32, όταν τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 20, ενώ συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν φθάσει τους 75.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης, παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, μέχρι την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00, διότι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων.

Έως χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τα ενεργά κρούσματα ήταν 313, με 49 από αυτούς να νοσηλεύονται και ο μέσος όρος ηλικίας να είναι στα 52,78 έτη.

Από την ιχνηλάτηση των επαφών προκύπτουν 714 στενές επαφές high risk, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον προσωρινό περιορισμό. Από τα 313 κρούσματα, τα 152 βρίσκονται στο Δήμο Κοζάνης, τα 115 στο Δήμο Εορδαίας, τα 35 στο Δήμο Βοΐου, τα 8 στο Δήμο Σερβίων και τα 3 στο Δήμο Βελβεντού.

Επίσης, ενημερωτικά επισημαίνουμε ότι το 79,83% των ενεργών αυτών κρουσμάτων είναι με κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα, 51,68% στην πρώτη περίπτωση και 28,15% στη δεύτερη».

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια