Δ. Μακεδονία: Κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής σε αρδευτικά δίκτυα της Π.Ε. Κοζάνης

Δ. Μακεδονία: Κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής σε αρδευτικά δίκτυα της Π.Ε. Κοζάνης

Τη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών των αρδευτικών δικτύων και των αντλιοστασίων τους σε όλη τη Δυτική Μακεδονία θέτει σε εφαρμογή η Περιφερειακή Αρχή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για την προτεραιότητα αυτή ενημέρωσε, με επιτόπιες επισκέψεις σε χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, επικεφαλής κλιμακίου μελών του Π.Σ., μαζί με την πρόεδρο του Π.Σ., Ευφροσύνη Ντιό, τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης, Νίκο Λυσσαρίδη, και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Καστοριάς σε θέματα Τ.Ο.Ε.Β. και αρδευτικών δικτύων, Θωμά Μάνο.

Ήδη, ολοκληρώθηκε από τον κ. Μάνο η απογραφή των δικτύων, των Τ.Ο.Ε.Β. που λειτουργούν σε όλη την Περιφέρεια και των βασικών τους προβλημάτων. Θα ακολουθήσει η σύνταξη των αναγκαίων φακέλων έργου για κάθε δίκτυο που χρειάζεται συντήρηση. Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια ενθαρρύνει και παροτρύνει την επανασύσταση των Τ.Ο.Ε.Β. που έχουν αδρανήσει ή σταματήσει τη λειτουργία τους, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Επιπλέον, μέσα από τη στήριξη της Περιφέρειας και τις κατάλληλες μελέτες, επιδιώκεται η ενεργειακή αναβάθμιση για όλα τα αρδευτικά δίκτυα που διαθέτουν ενεργό Τ.Ο.Ε.Β., ώστε και να μειωθεί στο ελάχιστο το αρδευτικό κόστος άρδευσης, και τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα και οι πρώτες ύλες να αποκτήσουν «πράσινο» πιστοποιητικό.από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια