Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας – ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας – ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., με αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίου για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία, προβλέποντας την κατάθεση πρότασης προς τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς φορείς, προς υλοποίηση ενός εμβληματικού για την Ευρώπη έργου πράσινου υδρογόνου.

Η συνεργασία αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο καλύτερης προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας της πρότασης με την επωνυμία «Λευκός Δράκος» (white dragon) που θα υποβληθεί ως Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI), στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε.,  ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε το ενεργειακό κέντρο της χώρας για πολλές δεκαετίες και η τοπική κοινωνία ήταν και παραμένει άρρηκτα δεμένη με το τον τομέα αυτόν. Ως εκ τούτου, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ενεργειακή μας ταυτότητα και να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις και τις επόμενες δεκαετίες σε διεθνές επίπεδο ως η πρώτη πιο πράσινη Περιφέρεια στην Ελλάδα και από τις πιο πράσινες περιφέρειες στην Ευρώπη, ώστε ο τόπος μας να αυξήσει τη δυναμική του και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Ξιφαράς σημείωσε: « Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. εργάζεται ήδη από σήμερα για την επόμενη ημέρα της «καθαρής» ενέργειας, δρομολογώντας, όχι μόνο την είσοδο της στις ΑΠΕ, αλλά και στις αξιόπιστες εναλλακτικές πηγές, όπως το υδρογόνο. Παράλληλα, συμμετέχουμε σε όλες τις σημαντικές σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορούμε να σταθούμε αρωγός στην Περιφέρεια σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την επίτευξη βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης».


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια