Το ράπισμα της Βουλγαρίας έναντι της ΕΕ. (και ο ιστορικός εξευτελισμός της πατρίδας μας λόγω αριστερής και δεξιάς προδοσίας....)


Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης. 
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 1 Δεκεμβρίου 2020.
 
Το βουλγαρικό βέτο για την έναρξη συνομιλιών για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τον Οκτώβριο του 2019 είχε εκδοθεί πολύ αυστηρό ψήφισμα από το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο προς αυτήν την κατεύθυνση. Τον Αύγουστο του 2020 στάλθηκε ένα εξασέλιδο σημείωμα από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας προς όλες τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ με το ίδιο περιεχόμενο.  
 
Αντιγράφω ορισμένες φράσεις από αυτό το σημείωμα.  
 
«Η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ δεν πρέπει να νομιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική κατασκευή (engineering) που έλαβε χώρα από παρελθόντα αυταρχικά καθεστώτα», ««Μακεδονική γλώσσα» ή εθνότητα δεν υπήρχαν μέχρι τις 2 Αυγούστου 1944», (εδώ συνεχίζει και αναφέρεται ονομαστικά στον Τίτο και τις πράξεις του. Επίσης, αναφέρει: «Τεράστια παρανόηση εγείρεται όταν ο όρος «μακεδονικός» και «αυτός/ή/ό που προέρχεται από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία», χρησιμοποιούνται σε διεθνή φόρα με τρόπο που το ένα να υποκαθιστά το άλλο»  
 
Πέραν αυτών, δίνει και μία σφαλιάρα στους υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας ότι «Η τρίτη διάσκεψη του ΟΗΕ για την τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων το 1977, δεν είχε κανέναν πολιτικό χαρακτήρα ή αποφάσεις, και δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα ή άλλη δέσμευση που θα οδηγούσε σε οποιαδήποτε αναγνώριση του όρου «μακεδονική γλώσσα».  
 
Αυτό ακριβώς δηλαδή, που έλεγαν οι διαφωνούντες με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι αυτό που γράφτηκε εκεί για το 1977, εάν είχε τον ελάχιστο βαθμό αληθείας, θα ήγειρε τις αντιδράσεις των Βουλγάρων το 1977, οι οποίοι ήταν ασφαλώς παρόντες στη διάσκεψη.
 
Ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας μία ημέρα πριν την χρήση του βέτο από τη Βουλγαρία δήλωσε απογοητευμένος ότι «δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάμψουμε τις βουλγάρικες θέσεις». Αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η θλίψη και στην Ελλάδα!
 
Παρόλο που τα ΜΜΕ των Σκοπίων, όπως και διάφοροι επίσημοι φορείς της χώρας, συνεχίζουν να δηλώνουν το σκέτο «Μακεδονία», αλλά και το επίθετο «μακεδονικός», εν τούτοις τα ελληνικά ΜΜΕ σε ικανό βαθμό υιοθετούν την ονομασία των Πρεσπών, επειδή, λέει «δεσμεύονται».  
 
Καμία δέσμευση! Οι Έλληνες είμαστε οι μόνοι που τους Φράγκους τους λέμε Γάλλους. Οι Ντόυτς μόνο στη χώρα τους λέγονται έτσι. Οι λοιποί τους αποκαλούν είτε Γερμανούς, είτε Αλεμάνους. Εμάς, μας αποκαλούν είτε Γραικούς, είτε Ίωνες. Τους Σουόμι τους λέμε Φινλανδούς και τους Σουίς τους λέμε Ελβετούς. Όλα αυτά, παρά τις επίσημες ονομασίες. Εκεί δεν υπάρχει δέσμευση;  
 
«Μακεδόνες» τους ονομάζει μόνο όποιος το θέλει. Κανένας επειδή υποχρεώνεται. Μακεδόνες είμαστε εμείς.  
 
Η Βουλγαρία λοιπόν ζητάει από την ΕΕ τρία πράγματα.  
 
Πρώτον να μην γίνει αποδεκτός ο όρος «μακεδονικό έθνος», 
δεύτερον να μην γίνει αποδεκτός ο όρος «μακεδονική γλώσσα» και 
τρίτον να υπάρξει δημόσια δέσμευση των Σκοπιανών ότι δεν υφίσταται καμία δική της μειονότητα στο έδαφος της Βουλγαρίας. Απλά, σαφή και σεβαστά αιτήματα. Εμείς αποτύχαμε και στα τρία, για να μην πω ότι τα προκαλέσαμε κι όλας αυτά τα προβλήματα.  
 
Η Βουλγαρία διατηρεί το σθένος της να μην κάμπτεται ούτε από εξωτερικές πιέσεις, ούτε από ιδεοληψίες, ούτε από επιδρομή επιχειρημάτων κατευνασμού. Ήδη στο τρίτο αίτημα έχει υποχωρήσει ο Ζάεφ.  
 
Δικαιούμαστε κι εμείς να θέσουμε τα ίδια αιτήματα από τη δική μας πλευρά.  
 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οπως αντιλαμβάνεστε η παρένθεση του τίτλου είναι δική μου.....
Κι αν κάποιος έχει αντίρρηση για αυτό που γράφει ευχαρίστως να το συζητήσουμε....
Τα ίδια αιτήματα με αυτά που έθεσε η Βουλγαρία κι ακόμα πιο ισχυρά από ιστορικής, και πολιτικής άποψης θα έπρεπε να θέσει η Ελλάδα η οποία είναι η ΜΟΝΗ στον κόσμο που δικαιούται να μιλάει για Μακεδόνες... και Μακεδονία.
Η Μακεδονία είναι μια από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνική περιοχή και οι Μακεδόνες είναι ΜΟΝΟ Ελληνες....
Ολοι οι υπόλοιποι βρέθηκαν στην περιοχή ως κατακτητές ή φιλοξενούμενοι..... 

Οι ξεπουλημένοι προδότες του Συριζα παρέδωσαν όνομα, εθνικότητα και γλώσσα στους Βουλγαροσκοπιανούς και το ίδιο συνεχίζουν και οι προδότες της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι κατά την προσωπική μου γνώμη είναι χειρότεροι από τους συριζαίους, διότι πλασάρονται ως πατριώτες και εξαπάτησαν τον λαό μας λέγοντας προεκλογικά ότι θα ξαναδιαπραγματευτούν τους όρους της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά κατόπιν ανέκρουσαν πρίμα και έφτασε ο Δένδιας να αποκαλέσει την προδοτική συμφωνία "μια καλή συμφωνία"!!!!!

Αντιθέτως για τους συριζαίους εθνοπροδότες γνωρίζαμε εξ αρχής ότι ανήκουν στον εθνοαποδομητικό, διεθνιστικό και νεοταξικό συρφετό και το μόνο που ανέμεναν ήταν να εμφανισθεί ένας παρόμοιος εξευτελισμένος Βουλγαροσκοπιανός νεοταξίτης ευρωπαϊστής που θα λάμβανε τις κατάλληλες εντολές από τους Αμερικανογερμανούς.......
Μόλις ανήλθε στην εξουσία ο Ζάεφ η προδοσία ετοιμάστηκε στα γρήγορα και παρά τις αντιδράσεις του λαού μας τα σιχαμερά υποκείμενα υπέγραψαν τα αίσχη που τους διέταξαν....

Το θέμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αίσχους ώστε ενώ οι Σκοπιανοί από την πλευρά τους παραβαίνουν συνεχώς ακόμα και το έκτρωμα που υπέγραψαν, να μην τους καταγγέλει και να μην προχωρά σε απόσυρση της συμφωνίας....

Αν και λόγω της επιδημίας που οι νεοταξίτες ονόμασαν πανδημία ο ελληνικός λαός φαίνεται μουδιασμένος και ότι ξέχασε την προδοσία εν τούτοις νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναρχίσουμε τις διαμαρτυρίες μόλις επέλθει μια σχετική κανονικότητα....
 
Ετσι κι αλλοιώς δεν είναι μακριά ο καιρός που όλα θα τα ξαναθυμηθούμε καθώς η ασέβεια προς τον Θεό και τους Αγίους Του, συλλήβδην της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της εκκλησιαστικής, μας οδηγούν πλέον σε εκατόμβες νεκρών και σε καταστάσεις έξω από κάθε φαντασία....

Είδομεν....

ΥΓ. Οι ιστορικοί πάντως ποτέ δεν ξεχνούν και οι μελλοντικές γενιές θα μάθουν την αλήθεια που ζήσαμε στην εποχή μας....

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια