Η α-σοφία των κρατούντων

 
Στον Αστερισμό του Covid-19 που ζούμε, πολλές αποφάσεις και μέτρα αρμοδίων και μη ξενίζουν τόσο για την εφαρμογή όσο και για την αποτελεσματικότητά τους.
 
Το τελευταίο αυτό μέτρο της πώλησης προϊόντων από τις μικρές επιχειρήσεις πέραν των παραπάνω δημιουργεί και θυμηδία ενώ παράλληλα προβληματίζει για την νοημοσύνη αυτών που την σκέφτηκαν. 
 
Ειδικότερα δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να είναι ο «ειδικά διαμορφωμένος χώρος έξω από τα καταστήματα» όπου θα «εξυπηρετούνται» οι πελάτες. Θα κλείσουν τα πεζοδρόμια, ή θα καταργηθούν από ιδιοκατασκευές;;; και που θα περιμένει η «ουρά» των εννέα ατόμων με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους;;; 
 
Αν εγώ θέλω να αγοράσω ένα κουστούμι π.χ. που θα πρέπει να το δοκιμάσω ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μικροδιορθώσεις όπως γίνεται συνήθως, θα πρέπει να ξεβρακωθώ δημόσια, να το φορέσω και να κάνει τις στιλιστικές του επεμβάσεις ο καταστηματάρχης;;; Αν θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια θα τα δοκιμάσω έξω από το κατάστημα να δω αν ταιριάζουν στα πόδια μου υπό τα βλέμματα του πωλητή;;;; Μπορώ να τα φορέσω και να την κοπανήσω;;; 
 
Αυτά και άλλα πολλά προβληματίζουν για την αποτελεσματικότητα του μέτρου «click away», καθώς δεν είναι δυνατόν όλοι να τρέξουν να αγοράσουν κατσαρόλες, τηγάνια, χύτρες ή ρολόγια. 
 
Βέβαια ανακαλώντας στη μνήμη μου το απολυτίκιο της Πεντηκοστής στο σημείο που αναφέρει «Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας», δικαιολόγησα την άγνοια, την ασοφία, την βλακεία και την αναποτελεσματικότητα των παντός είδους κρατούντων, αφού ο Χριστός ανέδειξε σοφούς τους αλιείς και όχι τους υπουργούς.


από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια