Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι να προσέξετεΕστάλη στα εμβολιαστικά κέντρα το εγχειρίδιο εμβολιασμού με το ερωτηματολόγιο αλλά και το έντυπο συναίνεσης που θα συμπληρώνουν όσοι δεν μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους προφορικά.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο έντυπα: το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης “μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση”. 

Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι να προσέξετε
Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι να προσέξετε

Κατά τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο το έντυπο πρέπει να αλλάξει στο σημείο που μπαίνουν οι υπογραφές, όπου εκτός από τον πολίτη που εμβολιάζεται υπογράφει και ο “επαγγελματίας υγείας”.”Εγώ δεν σπούδασα επαγγελματίας υγείας, σπούδασα ιατρική κι έχω σαφή επαγγελματική θέση και βρίσκω προσβλητικό να υπογράψω κάτω από ένα χαρτί ως επαγγελματίας υγείας και αρνούμαι να το κάνω. Αυτό πρέπει να αλλάξει και από κάτω να υπάρχει υπογραφή γιατρού ή νοσηλευτή, να γράφεται με σαφήνεια αν αυτός ο οποίος πήρε το ιστορικό είναι γιατρός και πρέπει να είναι γιατρός” είπε χαρακτηριστικά.

από stoxasmos-politikh.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια