Προκλήσεις της Τουρκίας και Ευρωπαϊκή ανοχή....

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την ώρα που ο Ερντογάν ταξίδευε για το Μπακού προκειμένου με τον δικτάτορα Αλίγιεφ να εορτάσει τους αποκεφαλισμούς των Αρμένιων αιχμαλώτων, το Κέντρο Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, προχωρούσε σε μια ακόμη πρόκληση εναντίον της Ελλάδας.
 
Στη δημοσιοποίηση του διαδραστικού χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» (μέρος του βλέπουμε παραπάνω), μέσω της εφαρμογής Google Maps όπου το Αιγαίο φαίνεται διχοτομημένο. Παρατηρώντας με προσοχή τον χάρτη βλέπουμε πως εκτός από το μοίρασμα του Αιγαίου στη μέση χωρίζουν και τα ελληνικά νησιά σε κατηγορίες ανάλογα με τα δικά τους δεδομένα. Επομένως θεωρούν ως 
- Ελληνικά νησιά τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη (με γάλάζιο χρώμα στον χάρτη)
- Νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και είναι  στρατικοποιημένα κατά παράβασή της (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Σάμος). (με πράσινο χρώμα στον χάρτη)
- Νησιά που παραχωρήθηκαν στην Ιταλία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (Δωδεκάνησα). (με πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη)
-Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στη λίστα EGAYDAAK και σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς η κυριαρχία τους δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα με Συνθήκες. (με κίτρινο χρώμα στον χάρτη)
 
Παράλληλα παρουσιάζεται η αυθαίρετη χάραξη θαλάσσιων συνόρων με το περιβόητο τουρκολιβυκό μνημόνιο, καθώς και η πρόταση Γιαϊτζί για ορισμό ΑΟΖ ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, σε βάρος της Κύπρου (γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις μυστικές συνομιλίες Τουρκίας Ισραήλ για τις οποίες φιλοξενούμε σχετικό άρθρο στο portal του Geopolitics)  
 
Φυσικά, τα παραπάνω καμία απολύτως σημασία δεν έχουν για την ΕΕ που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται μίλια μακριά από το ευρωπαϊκό όνειρο και την ενοποίηση, καθώς εξακολουθεί να κινείται a la cart και ελπίζοντας ότι για μια ακόμη φορά θα την ξελασπώσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος. Μόνο που λησμονεί ότι οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα και θα λειτουργήσουν με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.  
 
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μένει για ακόμη μια φορά ξεκρέμαστη σε μια κατ’ ευφημισμό Ένωση να εκλιπαρεί για αλληλεγγύη ενώ ακολουθεί πιστά κάθε ευρωπαϊκή επιταγή. Ίσως θα πρέπει πολύ σοβαρά πλέον η χώρα μας να αρχίσει να σκέφτεται την περίπτωση βέτο σε πολλές ευρωπαϊκές ψηφοφορίες για να δείξει στους αξιωματούχους των Βρυξελλών ποια η σημασία και η ουσία της αλληλεγγύης.  
 
Σ΄αυτή τη διήμερη Σύνοδο, η κουρασμένη και γερασμένη Ευρώπη έκανε το καλύτερο δώρο στον Ερντογάν και την Τουρκία. Του έδωσε όσο χρόνο χρειάζεται για να υλοποιήσει τα σχέδια του. Θυμίζουμε πως στο Weekly Report Issue #07 με τίτλο: Το κενό των ΗΠΑ και η τουρκική προκλητικότητα είχαμε γράψει το εξής:  
 
"Όσο διαρκεί η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ και μέχρι την ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου τον Ιανουάριο του 2021, ο Ερντογάν έχει την ευκαιρία να δρα ως τρομοκράτης στην περιοχή με την ουσιαστική αρωγή της Γερμανίας αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που θεωρούν την κατάσταση στη Λευκορωσία πιο σημαντική από την επεκτατική πολιτική του νέο-οθωμανισμού." 
 
Kαθώς λοιπόν το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας μετατίθεται για τον Μάρτιο (άραγε ποιου έτους;), η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους στο ζήτημα της διαχείρισης της ελληνοτουρκικής κρίσης να αφουγκραστεί και τον ελληνικό λαό. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω σας προτείνουμε το ebook του δρα Κωνσταντίνου Μπαλωμένου, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας άκρως διεισδυτικής έρευνας που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή 5013 συμπατριωτών μας από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Η έρευμα, η οποία διατίθεται δωρεάν σε ebook (επικοινωνήστε με τη σελίδα Κωνσταντίνος Μπαλωμένος) είναι αφοπλιστική και δείχνει πως ο Έλληνας παρά τις δυσκολίες διαθέτει εθνικό φρόνημα.  
 
Ενώ λοιπόν οι ευρωπαϊκές ισορροπίες καταρρέουν, σ΄αυτή τη δύσκολη στιγμή, ήρθε πλέον η ώρα η χώρα μας να επενδύσει στον Ελληνισμό και σε συγκεκριμένες συμμαχίες πριν να είναι αργά.  
 
Γιώτα Χουλιάρα 
Διεύθυνση Σύνταξης  

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια