Πρόεδρος γιατρών Κοζάνης: «Δεν συνεργάζονται μαζί μας ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία»


Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης των τοπικών φορέων του νομού Κοζάνης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης 
Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Αναφερόμενος στην βαριά επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης, ο κ. Τσεβεκίδης σημείωσε ότι υπήρξαν πολλοί παράγοντες που οδήγησαν στο σημείο αυτό, αλλά υπογράμμισε ως αδύναμο σημείο στη μάχη κατά του ιού, τη μη συνεργασία του ΕΟΔΥ με τους τοπικούς παράγοντες.

«Έχουμε μία έλλειψη πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία έχουν μεν την εικόνα, αλλά αυτή η πληροφορία δεν δίνεται, δεν διαχέεται στους ιατρικούς συλλόγους και τους γιατρούς για να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται σε κάθε περιοχή. Τα μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης, η εικόνα που έχουμε είναι αποσπασματική. Δεν παίρνουν την γνώμη και τη γνώση των τοπικών παραγόντων, παρότι εμείς έχουμε εικόνα, την ανθρωπογεωγραφία και τις κινήσεις των ανθρώπων. Πώς θα κάνουν σοβαρή ιχνηλάτηση; Από την Αθήνα; Πώς θα καταλάβουν τι γίνεται;» δήλωσε με νόημα ο κ. Τσεβεκίδης, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κατηγορούμε συνέχεια έναν πολίτη, θα πρέπει να δούμε και τι κάνουμε εμείς».

Παράλληλα επισήμανε ότι «δεν έχουμε μαγικές λύσεις. Υπάρχει πάντα το δίλλημα, από τη μία η δημόσια υγεία και από την άλλη η οικονομία και η υπόλοιπη ζωή».
Ο κ. Τσεβεκίδης σημείωσε ότι πρέπει να αναζητηθούν «οι βέλτιστες λύσεις, να μην πάμε σε πρωτόγονες λύσεις, πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι, έχουμε αυτό άρα κλείστε τα όλα, δεν ξέρουμε πώς θα ζήσετε, πάρτε ένα επίδομα.

Να δούμε τα πραγματικά προβλήματα, είναι πιο δύσκολο, θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αυτό είναι το πιο σωστό για να αντιμετωπίσουμε δίκαια μία κρίση γιατί διαφορετικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλου είδους προβλήματα», κατέληξε. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια