Έξαλλοι με την ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες ακινήτων: Ζητούν να ξανανοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις Covid

PublicDomainPictures / pixabay

Από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία της ΑΑΔΕ φαίνεται ότι οι πληττόμενοι ιδιοκτήτες είναι 514.806 αλλά συμψηφισμοί έχουν γίνει μόνο σε 227.887, με 79.306 ιδιοκτήτες να φέρονται ως μη δικαιούχοι ενώ 19.680 δηλώσεις έχουν λάθη που πρέπει να διορθωθούν. 

Το Δημόσιο δηλαδή οφείλει δηλαδή ακόμα στους μισούς πληττόμενους ιδιοκτήτες τις επιστροφές του 30% από το πρώτο κύμα της πανδημίας ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι αναγκαστικές μειώσεις και οι δηλώσεις COVID για το δεύτερο κύμα, οι επιστροφές του 50% του οποίου δεν συναρτώνται με φορολογικούς συμψηφισμούς. 

Ο αριθμός των 80.000 που δεν θα λάβουν καμιά απολύτως επιστροφή για τις μειώσεις μισθωμάτων που υπέστησαν τους προηγούμενους μήνες, ούτε καν κάποια απάντηση στο γιατί συνέβη αυτό, είναι τεράστιος, ενώ υπάρχει ακόμη αριθμός ιδιοκτήτων που έχασαν τις προθεσμίες δήλωσης γιατί ενημερώθηκαν καθυστερημένα από τους ενοικιαστές τους. Είναι απαράδεκτο τα όποια διαδικαστικά ή τεχνικά προβλήματα, να ακυρώσουν την ουσία, δηλαδή να αποστερήσουν τους εκμισθωτές ακινήτων από τη μερική έστω αποζημίωσή τους. 

Γι’ αυτό η ΠΟΜΙΔΑ  με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς ζήτησε να ξανανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για τη δήλωση μειώσεων ή διόρθωση λαθών της προηγούμενης περιόδου, με σαφείς οδηγίες για τη διενέργειά τους. 


από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια