«Το σπίτι μου έγινε χαζό»: Η διακοπή στο δίκτυο της Google έφερε αναστάτωση σε «έξυπνα σπίτια»


Η πτώση του δικτύου της Google τη Δευτέρα έφερε ταλαιπωρία σε ανθρώπους που έχουν συνδέσει οικιακές συσκευές και λειτουργίες με το διαδίκτυο.

Την ταλαιπωρία πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Google Home ώστε να ελέγχουν τα νοικοκυριά τους ηλεκτρονικά, έφερε η διακοπή της λειτουργίας του δικτύου της Google τη Δευτέρα.

Εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ηλεκτρονικού κολοσσού, το Gmail καθώς και το YouTube δεν λειτουργούσαν εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του δικτύου της Google, πρόβλημα δημιουργήθηκε και σε άλλες εφαρμογές, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τον εξ αποστάσεως έλεγχο των λειτουργιών σε ένα σπίτι.

Έτσι, διάφοροι λάτρεις της ιδέας του «έξυπνου σπιτιού» δεν μπορούσαν πλέον να εκτελέσουν τις πιο απλές από τις λειτουργίες, όπως το να ανάψουν τα φώτα σε ένα δωμάτιο.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ένας Αμερικανός χρήστης στο διαδίκτυο: «Κάθομαι εδώ στο σκοτάδι στο δωμάτιο του μικρού παιδιού μου επειδή το φως ελέγχεται από το @Google Drive Home. Επανεξετάζω... πολλά τώρα» έγραψε στην ανάρτησή του.

​Από την πλευρά του, ο Ινδονήσιος μουσικός Χάρι Κιτράδι έγραψε μάλλον ένα από τα πιο επιτυχημένα σχόλια, αφού έκρινε ότι το «έξυπνο σπίτι» του έγινε ξαφνικά «ηλίθιο».

​Ένας χρήστης από τη Μεγάλη Βρετανία σχολίασε ότι η σύνδεση των φώτων του στο Google Home τώρα «μοιάζει με θανατηφόρο σφάλμα».

Τα μειονεκτήματα της μεγάλης εξάρτησης από την τεχνολογία​

Αν και η διακοπή διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και το δίκτυο επανήλθε γρήγορα, έκανε πολλούς να επανεξετάσουν την απόφασή τους να συνδέσουν τις οικιακές λειτουργίες με το σύστημα.

Άλλωστε, η τεχνολογία των «έξυπνων σπιτιών» από την Google και την Amazon, έχει δεχθεί σφοδρή κριτική τα τελευταία χρόνια.

Ορισμένοι από τους λόγους για την κριτική αυτή, είναι περιστατικά κατά τα οποία συσκευές «φρικάρουν τους ανθρώπους» και κάνουν τους καταναλωτές να «φοβούνται», αφού ενεργοποιούνται ξαφνικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενεργώντας ως «δαιμονισμένα», ενώ έχουν υπάρξει και αναφορές πως έχουν καταγραφεί οικογενειακές συνομιλίες από συσκευές και έχουν σταλεί αλλού.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια