Δημοσκόπηση MRB: Ταπείνωσαν το έθνος!

Οι τάσεις της MRB αποκαλύπτουν μια βόμβα στα θεμέλια του Έθνους!  
 
Μόνο θλίψη προκαλεί η προσεκτική ανάγνωση των τάσεων της γνωστής δημοσκοπικής εταιρείας, διότι πλέον για τα ποσοστά των κομμάτων δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αξιόπιστη προσέγγιση λόγω του ρευστού πολιτικού σκηνικού.
 
Τα ποιοτικά στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρείας όμως, πάντα έχουν ενδιαφέρον και απεικονίζουν την τάση που επικρατεί στην κοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα που δεν άπτονται της άμεσης επικαιρότητας. Της ειδησεογραφίας δηλαδή που επιβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ, και με το ζόρι γίνεται κοινωνός ο πολίτης.
 
Αντίθετα, τα στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν μία θλιβερή αλήθεια. Έλληνας νιώθει ταπεινωμένος! Συγκεκριμένα, μόλις 1 στους 10 έλληνες νιώθει περήφανος! 
 
Αυτό το εύρημα είναι συγκλονιστικό, διότι μιλάμε για μία χώρα που κρατήθηκε όρθια μέσα στις χιλιετίες, ακριβώς λόγω της εθνικής υπερηφάνειας! Μια χώρα που ιστορικά οι ήρωες της θυσιάστηκαν ακριβώς επειδή ήταν Έλληνες! Και ήταν περήφανοι γι’ αυτό.  
 
Αυτό το αίσθημα λοιπόν, στην κυριολεξία εξαφανίστηκε, μέσα σε λίγους μήνες. Όπως φυσικά και η ελπίδα, που αφορά πλέον μία μειοψηφία στην κοινωνία.
 
Και πως θα γινόταν κάτι διαφορετικό, αφού με πρόσχημα την πανδημία χτυπήθηκαν όλες οι δομές που έκαναν περήφανο το έθνος και τους πολίτες του. Καταργήθηκαν οι εθνικές εορτές. Καταργήθηκαν οι παρελάσεις. Καταργήθηκαν τα ιερά και τα όσια δρώμενα, για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια. Διότι ο Έλληνας υπήρξε πάντα πιστός, ακόμα και προ Χριστού. Όταν του ακρωτηριάζεις στην πίστη, του στερείς την ίδια του την ψυχή! 
 
Η πίστη σε ανώτερες αξίες, αρχές, στο δίκαιο και στο καθήκον είναι αυτή που μας κράτησε όρθιους. Ούτε το άγχος για την επιβίωση, ούτε κάποια απέλπιδα προσπάθεια για να ταχθούμε με το μέρος του ισχυρού. Η προσκόλληση στην ισχύ είναι χαρακτηριστικό λαών που ταυτίστηκαν με την βαρβαρότητα. Όπως οι τούρκοι και οι Γερμανοί που προσκολλήθηκαν με πρωτοφανή ταχύτητα από τον σουλτάνο στον Κεμάλ, από την Βαϊμάρη τον Χίτλερ.  
 
Ο Έλληνας ουδέποτε υπήρξε προσκολλημένος στην ισχύ, ακριβώς επειδή είχε πίστη. Και η πίστη στο ορθό και την αλήθεια τον οδήγησε μέσα στους αιώνες όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά μα μεγαλουργήσει και να μεταλαμπαδεύσει τον ανθρωπισμό που αυτός δημιούργησε. Ακριβώς επειδή λόγω της πίστης του, συντασσόταν με το δίκαιο και όχι με την ισχύ.  
 
Χρειαζόμαστε λοιπόν πίσω επειγόντως την εθνική μας υπερηφάνια μας την στέρησαν η προπαγανδιστές μιας ανήθικης εξουσίας. Που προκειμένου να επιβληθούν και λαφυραγωγήσουν στα «χρυσαφικά», ασέλγησαν στα όσια και τα ιερά. Για να μετατρέψουν έναν λαό πιστών και ηρώων σε έναν εσμό ραγιάδων, ώστε να τον ελέγξουν καλύτερα.
 
Και όμως, η μεταφυσική του Καζαντζάκη, δεν μπορεί να ελεγχθεί από καμιά προπαγάνδα. Και αυτό θα το διαπιστώσουν σύντομα τα φερέφωνα της διαφθοράς. 
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια