Κοζάνη: Στο  Τσοτύλι  Βοϊου, οι 103 δόκιμοι πυροσβέστες-Την Δευτέρα η επίσημη τελετή έναρξης

Κοζάνη: Στο  Τσοτύλι  Βοϊου, οι 103 δόκιμοι πυροσβέστες-Την Δευτέρα η επίσημη τελετή έναρξης

Στις  εγκαταστάσεις της πρώην σχολής δημοτικής αστυνομίας στο Τσοτύλι  Βοϊου Κοζάνης, έφθασαν χθες  οι  103 δόκιμοι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική  Ακαδημία  Πτολεμαϊδας, προκειμένου την  Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, να πραγματοποιηθεί  η επίσημη τελετή έναρξης των σπουδών τους,  στην περιοχή.

Στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής  στο Τσοτύλι, ολοκληρώθηκαν  τις προηγούμενες ημέρες οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου  να είναι λειτουργικοί οι χώροι να υποδεχθούν τους 103 δόκιμους πυροσβέστες, μετά την  πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας , να υπάρξει παράρτημα της Πυροσβεστικής  Ακαδημίας  της Πτολεμαϊδας,  στο Βόϊο.

Σε  δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Δήμαρχος Βοϊου,  Χρήστος Ζευκλής, τόνισε ότι «με την άφιξη των δόκιμων πυροσβεστών και την εκπαίδευση τους στο Τσοτύλι, θα αξιοποιηθεί η πρώην σχολή της περιοχής, για την οποία  είχαν επενδυθεί περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ,  το 2004».

Σχετικά με  τις  αντιδράσεις στην περιοχή της  Εορδαίας που κάνουν λόγο για υποβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαϊδας, ο  Δήμαρχος  Βοϊου, αναφέρθηκε σε πληροφορίες  που έχει από  την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με τις  οποίες «θα αυξηθεί ο αριθμός των σπουδαστών της πυροσβεστικής και η διάρκεια των σπουδών τους, με αποτέλεσμα η επόμενη σειρά να είναι με 180 δόκιμους πυροσβέστες  και  να εκπαιδεύονται μαζί  2 και 3 σειρές δοκίμων, ώστε   η  Πυροσβεστική  Ακαδημία από 210 άτομα να  φθάσει τα 380, έχοντας στο ενεργητικό της και το παράρτημα  στο Τσοτύλι Βοϊου.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης 

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια