Κλείνουν μαγαζιά & Γυμνάσια-Λύκεια - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00!

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο "κόκκινο" σήμερα», κάτι που σημαίνει πως Γυμνάσια & Λύκεια δεν ανοίγουν τη Δευτέρα και τα μαγαζιά κλείνουν άμεσα και θα λειτουργούν με το μη αποδοτικό «click away», ενώ οι πολίτες θα «κλειδώνονται» σπίτια τους από τις 18:00. 

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ειδικών για τις επιδημιολογικές εξελίξεις, ενώ οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Με βάση όσα ισχύουν στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τα μέτρα στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού είναι τα εξής: 

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Τα καταστήματα του λιανεμπορίου λειτουργούν με click away ή πλήρης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

Ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος το πρωί της Πέμπτης δήλωσε πως είναι ειλημμένη απόφαση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Αττική.

«Τα δημοτικά δεν πρόκειται να κλείσουν πάλι, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα», είπε ο κ. Γώγος για το άνοιγμα των σχολείων.

Εννοείται πως οι λοιμωξιολόγοι «τα ρίχνουν» στην βρετανική μετάλλαξη που κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο και στο άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο σε 4-5 ημέρες υποτίθεται ότι πρόλαβε και «φούντωσε» τα κρούσματα.

από medlabgr.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια