Κοζάνη: Ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα μετά από 3 μήνες – Μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου για την τήρηση των μέτρων- νέο ωράριο λειτουργίας

Κοζάνη: Ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα μετά από 3 μήνες – Μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου για την τήρηση των μέτρων- νέο ωράριο λειτουργίας

«Με υπευθυνότητα και πειθαρχία ανοίγουμε ξανά!» Με αυτό το μήνυμα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2021 στην πόλη της Κοζάνης, μετά από  την τρίμηνη καραντίνα, που βρισκόταν η περιοχή.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη για την τήρηση των μέτρων καθώς επίσης των όρων και κανόνων που επιβάλλονται για την επαναλειτουργία των καταστημάτων λόγω του covid19. «Από την Δευτέρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αξίζουμε την καλύτερη αντιμετώπιση από την πολιτεία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα ζητείτε πειθαρχία και υπευθυνότητα, ώστε να μην περιέλθει ο εμπορικός κόσμος στην ίδια δύσκολη κατάσταση. Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Αυτό το νέο ξεκίνημα έχει μια διαφορετική απαίτηση από όλους μας. Απαιτεί μεγάλη πειθαρχία. Απαιτεί να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα και να τηρήσουμε όλα τα μέτρα για την δημόσια υγεία και ασφάλεια και να δώσουμε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους πελάτες μας, ώστε να μην ξαναβρεθούμε στη θέση που είμαστε για τους τελευταίους τρεις μήνες. Από την Δευτέρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αξίζουμε την καλύτερη αντιμετώπιση από την πολιτεία. Ευχόμαστε καλές δουλειές και με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία ξαναπιάνουμε δουλειά».

Μετά και την έκδοση του ΦΕΚ για την άρση της καραντίνας δόθηκε από τον Σύλλογο και το προτεινόμενο πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων στην πόλη της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου προς το καταναλωτικό κοινό, το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων του Συλλόγου προσαρμόζεται λόγω των ειδικών συνθηκών και της προαιρετικής λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 20:00.

Έτσι οι απογευματινές ώρες 20:00 έως τις 21:00 από τα απογεύματα της Τρίτης, της Πέμπτης και της Παρασκευής μετατίθενται στα μεσημέρια των ημερών που είναι κλειστά τα απογεύματα. Δηλαδή το κλείσιμο των καταστημάτων τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο μετατίθεται στις 15:30.

Επίσης μόνο για τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά με ωράριο 11:00 – 16:00.

Ως προς την συγκέντρωση ατόμων στα καταστήματα: ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. ενώ

για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια