Κοζάνη: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε «Μποδοσάκειο» και «Μαμάτσειο»- Έφτασαν οι 400 πρώτες δόσεις για τους υγειονομικούς (εικόνες)

Κοζάνη: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε «Μποδοσάκειο» και «Μαμάτσειο»- Έφτασαν οι 400 πρώτες δόσεις για τους υγειονομικούς (εικόνες)

Έφθασαν σήμερα  τα 400 εμβόλια για την covid-19  στα Νοσοκομεία της Π Ε Κοζάνης. Το μικρό βαν με το πολύτιμο φορτίο  ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και με ενδιαμέσους σταθμούς τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας πέρασε στις 12 το μεσημέρι την πύλη του Μποδοσάκειου
Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, συνοδεία της τροχαίας Πτολεμαΐδας και του Διοικητή Σπύρου Τάσσιου
εμβολίων.

Αμέσως μετά  αντίστοιχη διαδικασία έγινε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου διανεμήθηκαν ισόποσες δόσεις εμβολίων για τις ανάγκες εμβολιασμού των Υγειονομικών της περιοχής η οποία ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από την επιδημία λόγω του υψηλού ιικού
φορτίου.

Σε δηλώσεις τους γιατροί και νοσηλευτές των δύο Νοσοκομείων χαρακτήρισαν τις στιγμές » Ιστορικές» παροτρύνοντας τόσο τους συναδέλφους τους όσο και τους κατοίκους να κάνουν το εμβόλιο για να βγει η Π Ε Κοζάνης από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενώ από τις 16 Οκτωβρίου σε κλοιό αυστηρής καραντίνας τελούν οι Δήμοι Κοζάνης, Εορδαίας και Κοζάνης. τελεί σε αυστηρή καραντίνα.

Οι εμβολιασμοί  στο Νοσοκομείο Κοζάνης θα γίνουν σε  δύο σημεία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, στο Νοσοκομείο Κοζάνης  με  δύο ομάδες γιατρών  και  υπεύθυνες την πνευμονολόγο Σωτηρία  Λαπαρίδου  και την παιδίατρο  Κατερίνα Λιάνα. Όλα είναι  έτοιμα να  ξεκινήσουν στις  8 το πρωί  με 50 άτομα ημερησίως να εμβολιάζονται. Το 65% των υγειονομικών σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν την επιθυμία να κάνουν το εμβόλιο.

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια