Εορδαία: Να επισπευστεί η έκδοση του ΠΔ για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής

Εορδαία: Να επισπευστεί η έκδοση του ΠΔ για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής

Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής, που παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση, θα επισπεύσει όλα τα στάδια των εργασιών οι οποίες απαιτούνται για την οικοδόμηση του νέου οικισμού, και προς την κατεύθυνση αυτή θεωρείται πως θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα φορείς.

Η πορεία της μετεγκατάστασης βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη, και του προέδρου της Κοινότητας Μαυροπηγής, Βαγγέλη  Καραγεωργίου, όπου τονίστηκε η από κοινού ενεργοποίηση για την επίτευξη του στόχου.

Όπως σημειώνει ο κ. Καραγεωργίου, με την έκδοση του ΠΔ θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στην τοποθεσία «Ρεμιναλάρ» και η διάνοιξη του Νέου Κόμβου, ενώ ήδη οι μελέτες για τη Νέα Μαυροπηγή έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς ΑΝΚΟ με το κόστος που αναλογεί σε αυτές. Μέρος του ποσού των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που προήλθε από την απαλλοτρίωση των κοινόχρηστων χώρων του παλαιού οικισμού έχει αποταμιευθεί, ενώ σε περίπτωση που απαιτηθούν επιπλέον πόροι, θα πρέπει να συνεισφέρουν ο Δήμος Εορδαίας και η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας -ο κ. Καραγεωργίου υπολογίζει τη διαφορά στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια