Κ.Βαξεβάνης: «Ήμουνα από τους πρώτους που πήρα κολχικίνη Τα αποτελέσματα της ήταν γνωστά από τον Μάρτιο»Ο δημοσιογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης, υποστήριξε πως ήταν από τους πρώτους που έλαβαν κολχικίνη όταν διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Το πράσινο φως για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με covid – 19 έδωσε χθες το βράδυ η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Με αφορμή την παραπάνω είδηση ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης ανάρτησε στο Facebook την προσωπική του εμπειρία με τον συγκεκριμένο καρδιολογικό φάρμακο.

Ήμουνα από αυτούς που με προτροπή γιατρών πήρα κολχικινη όταν διαγνώστηκα με covid. Τα αποτελέσματα της κολχικίνης ήταν γνωστά από το Μάρτιο αφού προέκυπταν από μελέτες Ελλήνων επιστημόνων, αλλά δεν προχώρησε η Επιτροπή και το Υπουργείο στη συνταγογράφησή της για covid. Τώρα που οι Καναδοι έκαναν αίτηση έγκρισης στο FDA, έτρεξαν να βάλουν τον επιστήμονα που ανακάλυψε την αποτελεσματικότητά της, στην Επιστημονική Επιτροπή της χώρας. Αν είχαν κάνει αυτό που έπρεπε, το 44% όσων πέθαναν θα είχαν σωθεί και θα είχαν ελαχιστοποιηθεί η νοσηλεία και οι διασωληνώσειςαπό medlabgr.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια