Δ. Μακεδονία: Σειρά συναντήσεων Γ. Κασαπίδη στην Αθήνα με υπουργούς

Δ. Μακεδονία: Σειρά συναντήσεων Γ. Κασαπίδη στην Αθήνα με υπουργούς

Συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης για τα ενεργειακά, αγροτικά, θέματα Υγείας και υποδομών είχε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου συναντήθηκε εκτός των άλλων:

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου το έθεσε το αίτημα η Περιφέρεια να έχει πλέον αποφασιστικό και όχι γνωμοδοτικό λόγο στο ζήτημα της αδειοδότησης έργων ΑΠΕ και αυτό να γίνεται με ειδικό χωροταξικό, ενώ ζήτησε την άρση της «αδικίας», όπως την χαρακτήρισε με τη μείωση του ποσοστού του Πράσινου Ταμείου από το 6% στο 1%, και μάλιστα το ποσοστό αυτό να αυξηθεί σε σχέση με το αρχικό.

Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Κασαπίδης του ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τον κορονοϊό και να είναι το ποσό αρκετά μεγαλύτερο από τα 40 εκατομμύρια που μπήκαν σε πρώτη φάση, ενώ έθεσε το θέμα της απεμπλοκής της ΕΤΒΑ για τη δημιουργία των ΒΙΠΕ.

Με τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας για προτεραιότητα στα έργα των Δήμων της περιοχής του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ενώ στο Υπουργείο Μεταφορών έγινε ενημέρωση για τον Ε-65 από την πλευρά του υπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ξεκαθάρισε στο θέμα των μετωπικών διοδίων της Εγνατίας Οδού, ότι «το θέμα έχει κλείσει το 2017 και δεν μπορεί να κάνει τίποτα» γιατί είναι όπως ανέφερε είναι «μνημονιακή υποχρέωση» η οποία δεσμεύει και το σχετικό διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρησή της.

Με τον αναπληρωτή Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη Υπουργείο Υγείας, τέθηκαν τα ζητήματα στελέχωσης Νοσοκομείων και ίδρυσης νέων κλινικών, όπως Πνευμονολογική και αιμοδυναμικό στο Μαμάτσειο και Ογκολογική στο Μποδοσάκειο, αλλά και της λειτουργίας των Κέντρων Αποκατάστασης σε Αμύνταιο και Άργος Ορεστικό.

Σε ότι αφορά το θέμα της δημιουργίας ΧΥΤΑ αμιάντου στα πρώην ορυχεία της ΜΑΒΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αφού τόνισε ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, επισήμανε ότι η Περιφέρεια ανοίγει τις διαδικασίες στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπου θα δοθεί ο δίνοντας λόγος τόσο σε επιστήμονες όσο και σε όλη την κοινωνία για να κατατεθούν οι απόψεις και στη συνέχει αν συζητηθεί στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια