Επιστολή διαμαρτυρίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον αποκλεισμό από το επίδομα θέρμανσης

Επιστολή διαμαρτυρίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον αποκλεισμό από το επίδομα θέρμανσης

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να επιλυθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για την αγορά ξύλων και βιομάζας και την απόρριψη κατοίκων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως αναφέρει, «το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένους οικισμούς της Περιφέρειας. Οι κάτοικοι αυτών παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική Υπουργική Απόφαση, ήταν επιλέξιμοι για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με σκοπό την αγορά ξύλων και βιομάζας, απορρίφθηκαν από το σύστημα. Η απόρριψη αυτή οφείλεται σε πρόσφατες αλλαγές των Ταχυδρομικών Κωδίκων, για τις οποίες δεν ενημερώθηκε η ΔΕΔΔΗΕ, μέσω των λογαριασμών της οποίας διασταυρώνεται ο τόπος κατοικίας των αιτούμενων επιδόματος.  Κατά συνέπεια, λόγω αυτής της παραδρομής, εμφανίζονται να κατοικούν σε μεγαλύτερους Δήμους (πρώην Καποδιστριακούς), με πληθυσμό άνω των 2.500 κατοίκων και απορρίπτονται αυτομάτως από το σύστημα».

Σημειώνει ακόμα ότι για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε, στην επιστολή του, από το αρμόδιο Υπουργείο να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι πολίτες να ενημερώσουν τη ΔΕΔΔΗΕ για την αλλαγή του Ταχυδρομικού Κώδικα της περιοχής τους. Στη συνέχεια εφόσον ενημερωθούν τα προσωπικά τους στοιχεία στο λογαριασμό τους, να επανεξεταστούν οι αιτήσεις και να λάβουν κανονικά το επίδομα εφόσον το δικαιούνται.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια