Τη στήριξη των εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ζητά το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας

Τη στήριξη των εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ζητά το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας

Επιστολή στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αρμόδια, Δόμνα Μιχαηλίδου, απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, η οποία αφορά στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των επικουρικών προνοιακών υπαλλήλων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΦ, Κώστας Σιακος, «στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στην ακριτική Φλώρινα, εργάζονται 4 επικουρικοί υπάλληλοι στην ειδικότητα ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών ή Επιμελητών Πρόνοιας, οι οποίοι προσλήφθηκαν τον Ιανουάριο του 2018 και άλλοι 7 επικουρικοί υπάλληλοι (4 Επιμελητών, 1 Βοηθών νοσοκόμων και 2 Κοινωνικών Λειτουργών), οι οποίοι προσλήφθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα εντός του 2020. Η καθημερινή εργασία των ανθρώπων αυτών είναι κοπιώδης. Φροντίζουν ανήλικα παιδιά, προερχόμενα από δυσλειτουργικά οικογενειακά πλαίσια, και δίνουν όλο τον εαυτό τους για το καλό των παιδιών. Δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη για την προστασία της ζωής, της υγείας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ειδικά μάλιστα μέσα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα με την πανδημία».

«Με δεδομένο – συνεχίζει – το μικρό αριθμό του μόνιμου προσωπικού, που εργάζεται σε αυτά τα Κέντρα, οι επικουρικοί υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς υπηρεσιακές ανάγκες και η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των δομών. Η αποχώρησή τους από τις θέσεις εργασίας που καλύπτουν τόσα χρόνια θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».
Με βάση τα παραπάνω το Εργατικό Κέντρο ζητά την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης προς όλους αυτούς τους εργαζομένους, τη διασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων, τη σύσταση επιπλέον οργανικών θέσεων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και την προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού ώστε να αξιοποιηθεί η μεγάλη εμπειρία όλου του επικουρικού προσωπικού. «Σε διαφορετική περίπτωση – καταλήγει – ζητούμε να αξιολογήσετε το ενδεχόμενο της τροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου παρά την πρόσληψη του μόνιμο».


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια