Παρέμβαση Π. Βρυζίδου στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας

Παρέμβαση Π. Βρυζίδου στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας

Στα προβλήματα της ανεργίας των γυναικών στην ΠΕ Κοζάνης, με την έντονη για πολλά χρόνια, εξορυκτική δραστηριότητα, αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ  Ν Κοζάνης  Παρασκευή Βρυζίδου   στην παρέμβαση της στην  τηλεδιάσκεψη του Δικτύου Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας.

Η  κ. Παρασκευή Βρυζίδου,  αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ΠΕ Κοζάνης  οι γυναίκες, καθώς οι ειδικότητες για εργασία στην εξορυκτική βιομηχανία απευθύνονται κυρίως σε άνδρες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία των γυναικών σ’ αυτές τις περιοχές.

Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της ενεργειακής μετάβασης σε ΑΠΕ και της σταδιακής μείωσης της εξόρυξης λιγνίτη, η περιοχή δυσκολεύεται να δημιουργήσει νέες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνολικά η ανεργία και ακόμα περισσότερο η ανεργία των γυναικών.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να αναζητηθούν, με ανταλλαγή απόψεων, οι κατάλληλες λύσεις και προτάσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και παγκοσμίως, για τις περιοχές που πλήττονται από τη συρρίκνωση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων, λόγω της ενεργειακής μετάβασης.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια