Δ. Μακεδονία: Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρύτανη για τη βάση εισαγωγής

Δ. Μακεδονία: Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρύτανη για τη βάση εισαγωγής

Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Θεοδουλίδη, και τον αντιπρύτανη, Νικόλαο Σαριαννίδη, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο, εκτός των άλλων, τροποποιεί τα όρια εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είχαν οι βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Η βάση εισαγωγής για κάθε τμήμα θα προκύπτει από ένα ποσοστό του μέσου όρου των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν και μ’ αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εισακτέων, γεγονός που, εκτός των άλλων, θα ωθήσει, αναγκαστικά, μεγάλα τμήματα των νέων προς την ιδιωτική εκπαίδευση», επισημαίνουν οι βουλευτές στην κοινή τους ανακοίνωση.

Επίσης, τονίζεται ότι ο κ. Θεοδουλίδης ανέφερε πως «η μείωση δεν θα είναι αναλογική, ενώ για ιδρύματα όπως το Π. Δ. Μ. το πλήγμα θα είναι βαρύτερο, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των φοιτητών και βέβαιη κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τμημάτων».

Από την πλευρά των βουλευτών επισημάνθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει δείξει τις προθέσεις του για τη δημόσια εκπαίδευση και το Π.Δ.Μ. με μια σειρά από αποφάσεις.

«Οι ευνοϊκές τροπολογίες για τα κολλέγια και τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, η απαξίωση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, η εξίσωση των πτυχίων δημοσίων και ιδιωτικών δομών, η σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την τιμωρητική αξιολόγηση, η κατάταξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε δύο κατηγορίες φανερώνουν, εκτός των άλλων, την πολιτική στόχευση της Κυβέρνησης».

Τέλος, οι βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου καλούν «όλους τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, την κοινωνία, τις νέες και τους νέους της περιοχής να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να καταδικάσουν έμπρακτα τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης».

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια