Κοζάνη: «Έξυπνη Πόλη» – Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός

Κοζάνη: «Έξυπνη Πόλη» – Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός

Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού με θέμα «Παράθυρο στο Μέλλον – Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη» διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης, και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης και οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλούνται προαιρετικά να προγραμματίσουν σε ηλεκτρονική εφαρμογή τις ιδέες τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με τον μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. Η προσδοκία, όπως αναφέρεται, είναι ότι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλλουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας.

Η υποβολή των συμμετοχών/παραδοτέων μπορεί να γίνεται από 18/1/2021 έως 15/4/2021.

Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα ειδοποιηθούν όλοι οι συμμετέχοντες για να παρουσιάσουν (διαδικτυακά ή δια ζώσης) την υλοποίησή της πρότασής τους.

Οι αρτιότερες υποβολές θα παρουσιαστούν σε σχετική ημερίδα, και οι καλύτερες ιδέες θα αποτυπωθούν στον Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

Ειδικός έπαινος θα απονεμηθεί σε όλους τους μαθητές και τους φοιτητές που θα συμμετέχουν. Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablets και ποδήλατα.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών γίνεται αποκλειστικά με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους, και για τη συμμετοχή τους πρέπει να απευθύνονται στις εκπαιδευτικές τους δομές.

Για οποιαδήποτε απορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο: smart.kozani@gmail.com, ενώ η υποβολή εργασίας γίνεται στο σύνδεσμο: https://forms.gle/pqCwH3KB2GquWd6s6

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια