Αρχηγός Αεροπορίας Πακιστάν: Υποστηρίζουμε πλήρως την Τουρκία για την Κύπρο

«Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, ένα έθνος. Δεν μοιράζονται μόνο την κοινή κουλτούρα και την πίστη, αλλά έχουν επίσης παρόμοια ενδιαφέροντα και προκλήσεις».

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας του Πακιστάν, στρατηγός Μουχάιντ Ανουράν Χαν, μιλώντας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Υπερασπιστών Δικαιοσύνης και Στρατηγικών Μελετών (ASSAM) στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο στρατηγός είπε και πως το Πακιστάν υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία για την Κύπρο και άλλα περιφερειακά ζητήματα και παράλληλα υπερασπίστηκε την Άγκυρα στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία.

Εξέφρασε, επιπλέον, την υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη σύγκρουση της τελευταίας με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή κατάσταση στη Νότια Ασία, ο Πακιστανός αξιωματούχος σημείωσε πως η Ινδία απορρίπτει επίμονα τις επαναλαμβανόμενες και ορατές ειρηνευτικές χειρονομίες του Πακιστάν και συνέχισε να υποστηρίζει τους πληρεξούσιους της στο Αφγανιστάν για την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν μέσω τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Προσέθεσε πως η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στο Κασμίρ και η κατάσταση των λαών της ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς είναι ατυχές, τόνισε, να βλέπουμε οικονομικά συμφέροντα να υπερισχύουν των ηθικών και ηθικών αξιών.

Ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Τουρκίας για τις υποστηρικτικές δηλώσεις τους για το Κασμίρ σε διάφορα διεθνή φόρουμ.

Όσον αφορά στην αμυντική συνεργασία μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας, ο αρχηγός της Πακιστανικής Αεροπορίας υπογράμμισε τη συνεχώς βελτιούμενη σχέση μεταξύ των δύο αμυντικών βιομηχανιών και χαρακτήρισε τη διμερή συνεργασία ως «υποδειγματική».

από meaculpa.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια