Πώς να προσθέσετε ποσοστά με την χρήση του Excel

Θέλετε να προσθέσετε ποσοστά στο Excel; Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε. Με μία έννοια, θα μπορούσατε να κάνετε προσθήκη ποσοστιαίων τιμών ή θα μπορούσατε να ψάχνετε έναν τρόπο να κάνετε μια αύξηση 15% σε μια τιμή. Θα ρίξουμε μια ματιά και στους δύο τρόπους.

Πώς να προσθέσετε ποσοστά μαζί

Μπορείτε να προσθέσετε ποσοστά όπως και οποιονδήποτε άλλο αριθμό. Επιλέξτε ένα κελί για να εμφανίσετε το άθροισμα των δύο ποσοστών σας. Σε αυτό το παράδειγμα, θα κάνουμε κλικ και θα επισημάνουμε το κελί C3.

Excel

Στη γραμμή τύπων, πληκτρολογήστε “=sum” (χωρίς εισαγωγικά) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα, τον τύπο αθροίσματος, ο οποίος προσθέτει όλους τους αριθμούς σε μια περιοχή κελιών.

Κάντε κλικ στο κελί A3 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κελί B3 για να επιλέξετε και τα δύο. Εάν έχετε περισσότερα κελιά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο πρώτο και στη συνέχεια πατήστε Shift + Click στο τελευταίο για να επιλέξετε όλα τα κελιά σε μια περιοχή.

Excel

Μόλις επισημανθούν τα επιλεγμένα κελιά σας, πατήστε “Enter” στο πληκτρολόγιο ή πατήστε το σημάδι επιλογής στη γραμμή τύπων για να εκτελέσετε τον τύπο και να εμφανίσετε το άθροισμα των ποσοστών σας.

Πώς να εφαρμόσετε μια ποσοστιαία αύξηση σε ένα κελί του Excel

Αν θέλετε πραγματικά να προσθέσετε ένα ποσοστό σε έναν αριθμό – προσθέτοντας 15% στο 200, για παράδειγμα – τότε το παρακάτω παράδειγμα είναι αυτό που ψάχνετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να κάνετε τον τύπο αντίστροφα (με μείωση 15% στο 200) αλλάζοντας το σύμβολο “+” σε σύμβολο “-” στον παρακάτω τύπο.

Εισάγετε τα δύο στοιχεία σας στις στήλες Α και Β. Το Α, στο παράδειγμά μας, θα είναι ο ακέραιος αριθμός, ενώ το Β θα είναι το ποσοστό μας.

Excel

Κάντε κλικ στο κενό κελί δίπλα στο ποσοστό σας για να πείτε στο Excel πού θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα του τύπου.

Θα εφαρμόσουμε έναν τύπο που λέει στο Excel να πάρει το 15% των 83 (ή 12.45) και να το προσθέσει στον αρχικό μας αριθμό (83). Αυτό θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα της αύξησης 15%. Μπορείτε να προσθέσετε τον ακόλουθο τύπο σε ένα κενό κελί ή στη γραμμή τύπων:

Excel

Πατήστε “Enter” στο πληκτρολόγιο ή κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής στα αριστερά της γραμμής τύπων για να εμφανιστεί το αποτέλεσμα.

Excel

Είστε έτοιμοι – αυτά είναι βασικά μαθηματικά του Excel. Μόλις καταλάβετε τις βασικές έννοιες του Excel, θα εξοικειωθείτε με απλούς υπολογισμούς όπως αυτοί σε χρόνο μηδέν.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

από secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια