Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισωμάτων της Regeneron φαίνεται να προλαμβάνει τον κοροναϊό

Ο ιδρυτής και συμπρόεδρος της Regeneron Pharmaceuticals, Δρ Γεώργιος Γιανκόπουλος, φωτογραφίζεται με τους επιστημονικούς του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων διακρίνεται και ο αντιπρόεδρος ερευνών της εταιρείας, Δρ. Χρήστος Κυρατσούς (τρίτος από αριστερά), με εμφανές το αίσθημα της ικανοποίησης. (Regeneron via AP)

Η φαρμακευτική εταιρεία «Regeneron Pharmaceuticals» με πρόεδρο και διευθυντή της επιστημονικής ομάδας, τον Δρα Γιώργο Γιανκόπουλο (παντού υπάρχει ένας Ελληνας) ανακοίνωσε χθες ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη του κοροναϊού σε ανθρώπους που εκτέθηκαν σε άλλους ασθενείς του ιού.

Αυτό προκύπτει από τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δοκιμής τελικού σταδίου, γεγονός που σκορπά αισιοδοξία.

Το κοκτέιλ δυο αντισωμάτων REGEN-COV, οδήγησε σε 100% μείωση της συμπτωματικής λοίμωξης και περίπου σε 50% χαμηλότερα ποσοστά λοίμωξης, βάσει ανάλυσης σε περίπου 400 συμμετέχοντες στη δοκιμή, που περιλάμβανε ένα μέλος νοικοκυριού με Covid-19.

Η Regeneron, ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει τα ενδιάμεσα αποτελέσματα με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για την πιθανή επέκταση της τρέχουσας έγκρισης επείγουσας χρήσης.

Πλήρη στοιχεία από τη δοκιμή αναμένονται νωρίς στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο FDA, τον Νοέμβριο, έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης στο κοκτέιλ αντισωμάτων για την αγωγή ελαφράς έως μέτριας νόσου Covid-19 σε ενηλίκους και παιδιά.

Η δοκιμή εξέτασε το REGEN-COV για χρήση ως παθητικό εμβόλιο - που αφορά την απευθείας χορήγηση αντισωμάτων κατά του κοροναϊού στον οργανισμό. Το REGEN-COV, μπορεί ενδεχομένως να παρέχει άμεση παθητική ανοσία σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο λοίμωξης, σε αντίθεση με τα ενεργητικά εμβόλια, που χρειάζονται εβδομάδες για να παράσχουν προστασία, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο Γιώργος Γιανκόπουλος δήλωσε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιούν το κοκτέιλ ως παθητικό εμβόλιο, υποδεικνύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να μειώνει τη μετάδοση του κοροναϊού και το βάρος από τον ιό και τη νόσο σε όσους μολύνονται.

Η εταιρεία αναμένει ότι το REGEN-COV θα βοηθά ανθρώπους που ανταποκρίνονται φτωχά στον εμβολιασμό.

Στη δοκιμή της Regeneron και του National Institute of Allergy and Infectious Diseases, αναφέρθηκε ένας θάνατος και μια νοσηλεία από Covid-19 μεταξύ όσων έλαβαν placebo, αλλά δεν υπήρξαν τέτοια συμβάντα στην ομάδα που έλαβε την αγωγή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πηγή ekirikas.com
από medlabgr.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια