Κλουβιά για ανθρώπους. Αυτό σκέφτηκαν σε πόλη της Γερμανίας για τους άστεγους (video)


Την ώρα που οι αρχές της Γερμανίας αποφάσισαν να απομονώνουν σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα (στρατόπεδα) όσους αρνούνται να μπουν σε καραντίνα, έρχεται ακόμα μια είδηση από την Bundesrepublik να μας βάλει σε σκέψεις, αν όχι να μας σοκάρει.

Με τα μέτρα περιορισμού και την κλειστή οικονομία, με αφορμή τον κοροναϊό, η ανεργία και η φτώχεια αυξάνονται, το ίδιο και οι άστεγοι.

Στη γερμανική πόλη Ulm βρήκαν έναν απίθανο τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο τη νύχτα. Μια ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να αναλάβει δράση με ένα δημιουργικό πρόγραμμα, που θα έδινε τον κατάλληλο χώρο στους άστεγους για να περάσουν τη νύχτα, μακριά από την παγωνιά του δρόμου.

Οι δημιουργοί έφτιαξαν κάψουλες σαν φωλιές, που λειτουργούν ως κρεβάτια, όταν κάποιος άστεγος δεν μπορεί να πάει στα καταφύγια. Τα φουτουριστικά σπιτάκια είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια.

Οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στους άστεγους να κοιμηθούν στο εσωτερικό τους, να ζεσταθούν αλλά και να μείνουν μέσα κατά την διάρκεια της νύχτας. Μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπινα κλουβιά και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν τέτοια και στα στρατόπεδα καραντίνας χάριν εξοικονόμησης χώρου.

Έχουν χωρητικότητα έως και δύο άτομα και κλειδώνουν για ασφάλεια. Τα φουτοριστικά pods είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια, λένε στην Γερμανία.

Στην ουσία είναι μια πεντάγωνη κάψουλα που ανοίγει προς τα πάνω, ενώ μέσα υπάρχει χώρος για να ξαπλώσεις και στις δύο άκρες παράθυρα.

Δείτε:
Die Erprobungsphase hat begonnen

Heute hatten wir Besuch von regioTV am ulmer nest. Hier findet Ihr den Beitrag dazu. #ulmernest #ulm #erfrierungsschutz #regiotv

Δημοσιεύτηκε από Ulmer Nest στις Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020

από medlabgr.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια