Με 301 διασωληνωμένους «κλειδώνουν» τη χώρα γιατί το ΕΣΥ πιέζεται - Πότε έλεγαν ψέματα; Τότε ή τώρα;


Στους 301 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στην Ελλάδα, ένα φυσικά σημαντικό νούμερο, όμως δεν είναι αρκετό για να πιεστεί το ΕΣΥ... τουλάχιστον έτσι μας έλεγε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας πριν από λίγους μήνες. 
 
Αρκετές περιοχές της χώρας (ανάμεσα τους και η Αττική) βρίσκονται σε lockdown εδώ και λίγες ημέρες, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του «υπάρχει αύξηση νοσηλειών στην Αττική» και «γεμίζουν οι δομές υγείας».
 
Μάλιστα για να «δικαιολογήσουν» το αφήγημα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ξεπεράσαμε το φράγμα των 300 διασωληνωμένων και πλέον έχουμε 301.  
 
Έτσι -σύμφωνα με όσα λένε- οι ΜΕΘ βρίσκονται στα όρια τους, καθώς πλέον δεν υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια και μάλιστα υπό αυτό το πλαίσιο οι «ειδικοί» προσπαθούν να πείσουν για τη χρησιμότητα του επόμενου μέτρου, αυτό της διπλής μάσκας.  
 
Όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, Β.Κικίλια, με 300 διασωληνωμένους κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία πίεση στο ΕΣΥ διότι έχουμε 687 ΜΕΘ COVID. Άρα ούτε καν το 50% δεν είναι κατειλημμένο.  
 
Συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου ο αρμόδιος υπουργός είχε υποστηρίξει πως στην Ελλάδα υπάρχουν 1.239 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές οι 687 είναι ΜΕΘ COVID και οι 552 είναι non- COVID. 
 
Μάλιστα σχεδόν όλο τον Νοέμβριο εάν δούμε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ήταν κοντά στους 600.  
 
Από τότε μάλιστα έχουμε δει να εγκαινιάζονται και άλλες ΜΕΘ, οπότε ο αριθμός των κλινών έχει αυξηθεί περαιτέρω.  
 
Τότε γιατί υποστηρίζουν ότι δέχεται πίεση το ΕΣΥ;  
Πότε έλεγαν ψέματα; Τότε ή τώρα; 
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια