Κατερίνα Διδασκάλου: Ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές Πυρ και μανία σχολιάζει για τις καταγγελίες

Χωρίς να μασά τα λόγια της η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου σχολίασε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική βία και κακοποιητικές συμπεριφορές που σκιάζουν την λάμψη του θεάτρου.

«Το θέατρο για μια ακόμη φορά παίζει το ρόλο του φωτός, το να ρίχνει φως σε καταστάσεις που δυστυχώς συμβαίνουν παντού. Ρίχνει φως στα κακώς κείμενα. Έχω ακούσει τραγικές ιστορίες και στο πολιτικό και στον δημοσιογραφικό χώρο» είπε η κυρία Διδασκάλου με αυστηρό ύφος, αποκαλύπτοντας ότι και η ίδια έχει πέσει «θύμα» άρρωστων εξουσιομανών, αλλά το «τακτοποίησε».

«Εμένα ευτυχώς ό,τι μου συνέβη έχει »τακτοποιηθεί». Μίλησα εκεί που έπρεπε. Φρόντισα να μπουν στη θέση που τους άρμοζε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Διδασκάλου, μιλώντας στον Αντ1, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμπεριφορές ψυχοπαθολογικές.

Απαντώντας δε εμμέσως και σε όσους ρίχνουν ευθύνες στα «θύματα» κατηγορώντας τα ενίοτε για προκλητικές συμπεριφορές, η κυρία Διδασκάλου είπε ότι ένα παιδί 20 χρόνων πρέπει να το προστατεύσεις.

«Ακόμη και όταν υπάρχει αυτή η προσφορά εσύ πρέπει να αρνηθείς. Τότε είσαι άνθρωπος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν θα πετύχεις έτσι…

Μάλιστα η κυρία Διδασκάλου εξήγησε πως μιλά έχοντας ιδία πείρα. «Μου έχει τύχει νεαρός να μου πει ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου για να ανεβεί. Του απάντησα ότι αν είσαι καλος τότε θα μιλήσω και θα σε βοηθήσω, αλλά δεν θα ανέβεις έτσι. Ακόμη και όταν υπάρχει αυτή η προσφορά εσύ πρέπει να αρνηθείς. Τότε είσαι άνθρωπος» τόνισε για να προσθέσει «ο ιερός Αυγουστίνος έλεγε ότι είσαι αντιμέτωπος με τη συνείδηση σου».

Η γνωστή ηθοποιός δεν δίστασε να μιλήσει με ονόματα και να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι. Εξήρε σκηνοθέτες και ηθοποιούς με τους οποίους δούλεψε και δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε καταγγελίες για κακοποίηση. «Ο λαός λέει ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα».


από medlabgr.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια