Συνάντηση Π. Βρυζίδου με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Α. Συρίγο


Τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, κ. Άγγελο Συρίγο συνάντησε χθες το πρωί 4 Φεβρουαρίου, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλευτή για την εκτενή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, το πρωί της ίδιας μέρας και επανέλαβε ότι είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Η στήριξη έγκειται στην πρόθεση μείωσης θέσεων εισακτέων στα αντίστοιχα τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και στην πρόσληψη άμεσα εκπαιδευτικού προσωπικού, καθοριστικού παράγοντα της ενίσχυσης και ισχυροποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ανέφερε επίσης, την πρόβλεψη για την δημιουργία 2.000 θέσεων σε καινούργιες εστίες και φοιτητικές λέσχες, προκειμένου να αποτελέσουν και αυτές ελκυστικό πόλο για φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία.

Επισήμανε τα προβλήματα των πολλών μετεγγραφών που πραγματοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία και αναφέρθηκε στο ζήτημα των φοιτητών που σε μεγάλο ποσοστό σε κάποια τμήματα εγκαταλείπουν για διάφορους λόγους τις σπουδές τους.

Η Βουλευτής έθεσε το θέμα διερεύνησης για πρόσθεση ελκυστικότερων τμημάτων, που θα αναβαθμίσουν και θα ισχυροποιήσουν το Πανεπιστήμιο και ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι είναι στις προθέσεις του, αλλά σε βάθος χρόνου.

Επίσης ο Υφυπουργός ανέφερε ότι από τη συζήτηση με τους Πρυτάνεις και τους Βουλευτές, αποδεικνύεται ότι το νομοσχέδιο που έρχεται αναμένεται να θεραπεύσει τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος και δεν δημιουργεί προβλήματα, αντίθετα ισχυροποιεί και ενισχύει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.


05/02/2021
Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια