Δ. Μακεδονία: Αίτημα ΠΕΔ για παράταση διαβούλευσης για ΕΣΔΙΜ

Την παράταση της διαβούλευσης για την κατάρτιση του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής  του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι στο ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε αναλυτικά το ζήτημα του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε όλους φανερό, ότι η διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό προγραμματικό έγγραφο το οποίο θα επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια έως 19.03.2021.

Για το λόγο αυτό, η ΠΕΔ κρίνει απαραίτητη την παράταση χρόνου ολοκλήρωσης της διαβούλευσης κατά δύο μήνες τουλάχιστον, προκειμένου να συμβάλλει στο διάλογο αυτό από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού με καλά επεξεργασμένες και δημιουργικές προτάσεις.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια