Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης: Εντοπίστηκαν διάσπαρτα νεκρά ζώα εμποτισμένα με φυτοφάρμακο

Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης: Εντοπίστηκαν διάσπαρτα νεκρά ζώα εμποτισμένα με φυτοφάρμακο

Για έγκλημα διαρκείας κάνει λόγο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης σε ανακοίνωσή του όπου αναφέρεται στην δηλητηρίαση ζώων   στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ κοινότητας Δρεπάνου – Αγίου Ελευθερίου – Φτελιάς. Κυνηγοί μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης εντόπισαν διάσπαρτα κουφάρια κτηνοτροφικών ζώων εμποτισμένα με δηλητήριο, κατά πάσα πιθανότητα φυτοφάρμακο και δίπλα τους νεκρά πουλιά καρακάξες, κουρούνες  όπως επίσης και αλεπούδες νεκρές ή σε παράλυση.

Στην ίδια περιοχή, όπως και παλιότερα επισήμαναν οι κυνηγοί  υπήρχε αγέλη ζώων,  που αποδεκάτισε δεκάδες αδέσποτα και ποιμενικά σκυλιά καθώς και κτηνοτροφικά ζώα. Ανάμεσα τους και ένας χαρακτηριστικός μαύρος λύκος που κατάφερε ένας κυνηγός να τον βιντεοσκοπήσει. Σε  διπλανή περιοχή πριν λίγους μήνες, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων μεταλλική παγίδα για λύκους.

Οι κυνηγοί  όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους,  τα δηλητηριασμένα δολώματα με φυτοφάρμακο αποτελούν μία μόνιμη απειλή για το περιβάλλον και την πανίδα καθώς παραμένουν ενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ψόφια ζώα που κατανάλωσαν το δηλητήριο μετατρέπονται αυτομάτως και αυτά σε παγίδες θανάτου. Χαρακτηριστικό της ισχύς τους είναι η αδρανοποίηση του εδάφους κάτω από τα κουφάρια και η έλλειψη βλάστησης.

Σήμερα θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού τους και περισυλλογής τους. Όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει τον Κυνηγετικό Σύλλογο.

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια