Εορδαία: Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές

Εορδαία: Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές

Με τη διανομή έντυπου υλικού στις λαϊκές αγορές της Δυτικής Μακεδονίας, αρχής γενομένης χθες από την Καστοριά, κλιμακώνει τις αντιδράσεις του το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Προϊόντων Δ. Μακεδονίας ενάντια στο νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί η οικονομική συνδρομή των εκθετών για την ενίσχυση του αγώνα τους. 

Ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Γερασιμόπουλος, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «ταφόπλακα» που αλλάζει ριζικά το πλάνο των λαϊκών αγορών, επιτρέποντας στους ιδιώτες να αγοράζουν τους χώρους και να τους εκμισθώνουν στους πωλητές αλλά και να τους δημοπρατούν ανά τετραετία. Προειδοποιεί πως  «εάν συμβεί κάτι τέτοιο στην Περιφέρεια μας θα παραδώσουμε τις άδειες γιατί δεν θα μπορούμε να αντέξουμε τον ανταγωνισμό», ενώ ισχυρό  πλήγμα για τον κλάδο αποτελεί το γεγονός της επαναφοράς της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας των
εκθετών.

Ήδη, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τους αντίστοιχους θεσμικούς φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, συστήνονται επιτροπές για διάλογο τόσο με τους βουλευτές όσο και με τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια