Κοζάνη: Η κακοκαιρία συνεχίζεται με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση

Κοζάνη: Η κακοκαιρία συνεχίζεται με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση

Με πυκνή χιονόπτωση από νωρίς το πρωί, χαμηλές θερμοκρασίες και ανέμους έκανε την εμφάνισή της στην ΠΕ Κοζάνης η «Μήδεια», το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -5 το μεσημέρι. Δύσκολη θα είναι η σημερινή νύχτα, με τον υδράργυρο να κατρακυλά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και με τον παγετό να είναι το χαρακτηριστικό τις επόμενες ώρες. Σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο εργαζόμενοι και μηχανήματα επιχειρούν για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, με το χιόνι, να δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προβλήματα μετακίνησης παρατηρούνται και μέσα στην πόλη της Κοζάνης.  Έκκληση να περιορίσουν τις μετακινήσεις κάνουν οι αρμόδιοι για τα επόμενα 24ωρα στους πολίτες.

80 εκχιονιστικά μηχανήματα παντός τύπου επιχειρούν στη Δυτική Μακεδονία για να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων, που ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο -όπως, άλλωστε, αποφασίστηκε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια, με συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, των αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία και του περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη. Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, συστήνει προσοχή στους οδηγούς, ζητώντας να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά χιονιού και να ακολουθούν τις οδηγίες και ανακοινώσεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Η Πολιτική Προστασία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων για την υποστήριξη και την προσφορά κάθε βοήθειας που θα χρειαστούν οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι πολίτες των ορεινών περιοχών.

Οι εμβολιασμοί

Κανονικά έγιναν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης και στα Νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης, με καθυστερήσεις στη άφιξη των πολιτών και με τις δόσεις όσων δεν τα κατάφεραν να φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, αναβάλλοντας το ραντεβού τους, να γίνονται σε υγειονομικούς και σε μέλη Σωμάτων Ασφαλείας.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΚ

Ενόψει επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, συνιστάται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ να ελέγξουν τα υδρόμετρα και τις βρύσες των μπαλκονιών τους, να δουν αν λειτουργούν κανονικά ή έχουν διαρροές και αν είναι προφυλαγμένα από το ψύχος. Επίσης, να ελέγξουν τις εξωτερικές σωληνώσεις τους και να φροντίσουν να τις μονώσουν και αυτές, ειδικά αν είναι απολύτως εκτεθειμένες στην παγωνιά.

Σκόπιμο είναι ακόμη να επιβεβαιωθούν οι καταναλωτές ότι οι διακόπτες των εσωτερικών τους δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Είναι απαραίτητο να γίνει:

Καθαρισμός φίλτρων εσωτερικής εγκατάστασης

Έλεγχος πίεσης νερού και κυκλοφορητών

Διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας μεταξύ 17 και 20 βαθμών Κελσίου.

Επίσης, καλό είναι να υπάρχει και εφεδρικό είδος θέρμανσης σε περίπτωση βλάβης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βλάβες που αφορούν τη ΔΕΥΑΚ δηλώνονται τηλεφωνικά, για ύδρευση: 2461050500, 2461034000, 6946501152, 6975901972, και για Τ/Θ: 2461051555.

Περισσότερες πληροφορίες για γενική προστασία από την παγωνιά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια