Δ.Μακεδονία – Διαδικτυακή ημερίδα: «Πανδημία και νέα κανονικότητα – Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις»

Δ.Μακεδονία – Διαδικτυακή ημερίδα: «Πανδημία και νέα κανονικότητα – Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις»

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Πανδημία και νέα κανονικότητα: Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις» διοργανώνει την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ. ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων – Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα έχει σκοπό την ερμηνευτική προσέγγιση όψεων της σύγχρονης, ιδιαίτερης, κοινωνικής πραγματικότητας όπως αυτή διαμορφώνεται από την πανδημία, με την αξιοποίηση των αναλυτικών εργαλείων της σύγχρονης κοινωνιολογικής σκέψης. Θα καταδειχτεί η αναγκαιότητα επανασύνδεσης του οικονομικού και κοινωνικού παράγοντα, με εγγυητή το κράτος, θα παρουσιαστούν οι μετασχηματισμοί, που προκάλεσε η πανδημική κρίση, με έμφαση σε βασικά θεσμικά πεδία όπως η εργασία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ζωή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός και θα αποκωδικοποιηθούν οι νέες μορφές αλλοτρίωσης και κοινωνικής απορρύθμισης. Τέλος, στο βιωματικό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αναζητήσουν, συμμετέχοντας ενεργά, μονοπάτια σύνδεσης και συνεξέλιξης, με την προσέγγιση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης.

Στο πρώτο μέρος, ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, με διεθνή καταξίωση, και συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο ΕΚΠΑ-αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Pierre Bourdieu με έδρα τη Γενεύη, και ο Νίκος Φωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία των Πολιτισμικών και Εκπαιδευτικών Πρακτικών».

Στο δεύτερο μέρος θα υλοποιηθεί το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Αναζητώντας τον δεσμό, τη φροντίδα και το νόημα στη μετα-κανονικότητα: «Από μακριά κι αγαπημένοι;»», με συντονίστρια την Ελευθερία Καλώτα, κοινωνιολόγο, M.Ed., επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Κοζάνης, πιστοποιημένη σύμβουλο Τοξικοεξάρτησης και Πρόληψης και εκπαιδεύτρια Συμβουλευτικής Ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση έως την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, ώστε κατόπιν να τους σταλούν οι οδηγίες για τη συμμετοχή τους.

Η συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο θα δηλωθεί σε ειδικό πεδίο. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν σε αυτό, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του δε μπορούν να υπερβούν τα 40. Επομένως εάν οι δηλώσεις είναι περισσότερες, θα ληφθεί υπόψη το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας.

Για το πρώτο μέρος δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός. Δεν υπάρχει εξάλλου κανένας γεωγραφικός περιορισμός για το σύνολο της εκδήλωσης, αφού μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από όλη τη χώρα ή και εκτός αυτής.

Για τα άτομα που θα συμμετάσχουν προβλέπεται η χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό, με την προϋπόθεση της εγγραφής.

Email:sek.dyma@gmail.com


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια