Δ. Μακεδονία: Ερώτηση «ΑΡ.ΣΥ» για τη ρύπανση υδροφόρου ορίζοντα Καστοριάς και Βοίου

Δ. Μακεδονία: Ερώτηση «ΑΡ.ΣΥ» για τη ρύπανση υδροφόρου ορίζοντα Καστοριάς και Βοίου

Ερώτηση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα Καστοριάς και Βοίου κατέθεσε ο εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» Στέφανος Πράσσος.

Στην ερώτησή του ο κ. Πράσσος αναφέρει ότι από το 2019 αναγνωρίστηκε, από επίσημα χείλη, σε σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε Καστοριάς ο θανάσιμος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών του νομού Καστοριάς και του Βοίου που προέρχεται από τη χρήση του τοξικού χημικού  τετραχλωροαιθυλαινίου. Επειδή, όπως τονίστηκε σε ενημερωτική σύσκεψη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, οι υδροφόροι συγκοινωνούν μεταξύ τους υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί όλη η Δυτική Μακεδονία. Χαρακτηρίζει ασύδοτη και ανεξέλεγκτη τη συμπεριφορά των γουνοποιών που διοχετεύουν  τα απόβλητα  στη γη και επομένως στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

«Η «ΑΡ.ΣΥ Ανατροπή» εξ αρχής ανέδειξε το θέμα και με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις κάνοντας και μια μαζική ανοιχτή εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό (15/1/20) όπου οι ομιλητές επιστημονικά τεκμηριωμένα επεσήμαναν τους κίνδυνους για την υγεία των κατοίκων.

Ένα χρόνο μετά και οι κάτοικοι ανησυχούν επειδή δεν έχουν ενημερωθεί από τους αρμόδιους για τις ενέργειες που έγιναν για να αποτραπεί αυτό το διαρκές έγκλημα.

Ο κ. Πράσσος ζητά από τον Περιφερειάρχη να τον ενημερώσει για το

– Ποια είναι η εξέλιξη της ρύπανσης των υδροφόρων οριζόντων της ΠΕ Καστοριάς και της περιοχής του Βοΐου;

– Ποια είναι η συχνότητα των ελέγχων και τα αποτελέσματά τους το προηγούμενο έτος;

– Ποια μέτρα αποφασίστηκαν και ποια είναι η εξέλιξη της υλοποίησής τους από τη στιγμή που εξαγγέλθηκαν;».


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια