Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Βουλευτών ΝΔ με Άδωνι Γεωργιάδη

Το θέμα της μη ένταξης μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε στη συνάντηση, που είχαν χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη οι βουλευτές της ΝΔ, Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης,  Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος και Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, που έμειναν εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος. Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Πάτσης αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι το θέμα συζητήθηκε με σκοπό την εύρεση τρόπων και προτάσεων για άρση της αδικίας και την  οικονομική ενίσχυση περισσοτέρων επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης αναφέρει, ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη συζητήθηκαν κάποιες αδυναμίες, που εμφανίζουν τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, που ενεργοποίησε η χώρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν με τον επιθυμητό τρόπο σε όλους τους επαγγελματίες. Επιπλέον, αναζητήθηκε η δυνατότητα και για νέα προγράμματα στήριξης, ιδίως για τη Δυτική Μακεδονία, που υπέστη τη μεγαλύτερη βλάβη από τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα λόγω covid, τα οποία ίσχυσαν και στην εορταστική περίοδο επιτείνοντας το πρόβλημα. Σύντομα, αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και για νέα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών στην περιοχή.

Επίσης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρει ότι οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν από τον Υπουργό επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία, που πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις. Εκφράζει παράλληλα την πεποίθησή του, πως τον επόμενο μήνα θα βγουν προγράμματα, που θα καλύπτουν το σύνολο, ώστε να δικαιωθούν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια