Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη σχολική εργοθεραπεία

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των προγραμμάτων Δια Βίου μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί το επτάμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σχολική Εργοθεραπεία-Παιδαγωγική του Έργου», διάρκειας 450 ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, νοσηλευτικής, ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας κ.α.) και τελειόφοιτους φοιτητές αυτών, βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση και βοηθούς εργοθεραπείας, που θέλουν να εμβαθύνουν στην Σχολική Εργοθεραπεία και Παιδαγωγική του Έργου καθώς και στην Ειδική Αγωγή.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν προηγμένη γνώση και δεξιότητες σχετικά με την Σχολική Εργοθεραπεία, την χρήση του έργου και της παιδαγωγικής του έργου, σημαντικά για την παροχή υπηρεσιών σε ένα σχολικό πλαίσιο Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται σύμφωνα με το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ (Ν 4589/2019), για θέσεις προϊσταμένων και  συντονιστών εκπαίδευσης και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως, σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΔΜ και συμπλήρωμα πιστοποιητικού Europass.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 12 Απριλίου, ενώ εγγραφές θα γίνονται έως τις 6 Απριλίου 2021. 

 

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια