Κοζάνη: Σ. Κωνσταντινίδης στην ΚΟ της ΝΔ

Κοζάνη: Σ. Κωνσταντινίδης στην ΚΟ της ΝΔ

Σε θέματα τοπικού χαρακτήρα αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Αρχικά ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι «ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται εδώ και 4 μήνες σε περιοριστικά μέτρα, τους 3 από αυτούς σε αυστηρά. Είναι δυσεξήγητο φαινόμενο και δεν έχουν γίνει κατανοητά τα κριτήρια και γι’ αυτό χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση προς τους πολίτες».

Στη συνέχεια ανέφερε, πως «ο εμπορικός κόσμος της ΠΕ Κοζάνης έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, εξαιτίας των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων. Έχει ζητηθεί η επιπλέον στήριξη, όμως, δεν έχουν ακόμα συγκεκριμενοποιηθεί τα στοιχεία της ενίσχυσης και ο χρόνος καταβολής της».

Επιπλέον ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της απολιγνιτοποίησης, σημειώνοντας ότι «μέσα σε ενάμιση χρόνο, σε επίπεδο σχεδιασμού και προετοιμασίας, έχει γίνει τόση δουλειά όση δεν είχε γίνει τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Χρειάζονται όμως απτές δράσεις και παρεμβάσεις που θα απαντήσουν πειστικά στις ανησυχίες των πολιτών, όπως: Γενναίες χρηματοδοτήσεις για τις αποκαταστάσεις των ορυχείων. Ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και οριστική λύση στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής. Ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών δικτύων. Ειδικό Εξοικονομώ για τη Δυτική Μακεδονία. Μέρισμα των ωφελημάτων από την ενεργειακή μετάβαση στους ΟΤΑ και στις τοπικές κοινωνίες. Συμμετοχή της περιοχής στα μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ που εγκαθίστανται στη Δυτική Μακεδονία λόγω των ισχυρών δικτύων, με παράλληλη μέριμνα για την οργανωμένη χωροθέτηση των ΑΠΕ. Και νομοθετική κατοχύρωση της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης, με υποχρέωση του κάθε υπουργείου να την συμπεριλάβει στον ετήσιο προγραμματισμό του και να συντάξει έκθεση επιπτώσεων των εστιασμένων δράσεών του στις περιοχές σε απολιγνιτοποίηση».


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια