Τον υπ. Εσωτερικών συνάντησε η βουλευτής Κοζάνης Π. Βρυζίδου

Τον υπ. Εσωτερικών συνάντησε η βουλευτής Κοζάνης Π. Βρυζίδου

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, που είχε η βουλευτής Ν. Κοζάνης Νέας Δημοκρατίας Παρασκευή Βρυζίδου, συζήτησαν τις εξελίξεις στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, τον νέο εκλογικό νόμο, τα έργα του προγράμματος Τρίτση στους Δήμους, καθώς και τη μεγάλη ανεργία στην ΠΕ Κοζάνης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της βουλευτή, «εξαιτίας της άναρχης απολιγνιτοποίησης που συντελέστηκε και αποσιωπήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, για να αποφευχθεί η ανάγκη προγραμματισμένης στήριξης της περιοχής, φτάσαμε περί το 30% ανεργία το 2019, τη μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα. Ωστόσο η σημερινή οργανωμένη μετάβαση στο νέο ενεργειακό – περιβαλλοντικό προφίλ της χώρας, δημιουργεί την ανάγκη νέων δράσεων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, αλλά και στήριξη της περιοχής από όλα τα Υπουργεία, όπως άλλωστε ζήτησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στο παραπάνω πλαίσιο, «η βουλευτής ζήτησε να αυξηθούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ στην περιοχή, να αξιοποιηθούν και να ολοκληρωθούν παλαιότεροι διαγωνισμοί, να παραταθεί το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 250 ανέργων 22-39 ετών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως το ζήτησε από το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο πρόγραμμα με επιστημονικό προσωπικό που θα στηρίξει τον ΕΦΚΑ, σε όλα τα τμήματά του, για την επιτάχυνση των συνταξιοδοτικών διαδικασιών και έκδοση των παλαιών συντάξεων, όπως έθεσε το θέμα και στο Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη».


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια