Κοζάνη: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του π. Γ. Τσιφτσή, δασκάλου στην Ελληνική Κοινότητα Μπλουμφοντέιν

Κοζάνη: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του π. Γ. Τσιφτσή, δασκάλου στην Ελληνική Κοινότητα Μπλουμφοντέιν

Σε στενό οικογενειακό κύκλο, σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου  2021,   η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος π. Γεωργίου Τσιφτσή στην γενέτειρά του στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στην  Καρυδίτσα Κοζάνης.

Η οικογένεια του αγαπητού ιερέα και δάσκαλου ενημερώνει τους φίλους και συγγενείς και τους ευχαριστεί για την συμπαράσταση στο βαρύ πένθος «Είναι βέβαιο πως ο π. Γεώργιος θα είναι πάντα κοντά μας και θα ενεργεί για όλους μας, με την παρρησία που του χάρισε ο Θεός, όπως έκανε πάντα.»

Παρακαλεί  αντί στεφάνων να κατατεθούν τα χρήματα για την ενίσχυση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για άτομα με αναπηρία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» Κοζάνης (Εθνική Τράπεζα IBAN GR1801103770000037729613424) ή στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» (Εθνική Τράπεζα IBAN GR6201101000000010029610242).

Ο εκπαιδευτικός και ιερέας π. Γεώργιος Τσιφτσής, από την Καρυδίτσα Κοζάνης, έφυγε από την ζωή 22 Ιανουαρίου 2021,  στα 54 του, ζούσε στην  Ελληνική Κοινότητα Μπλουμφοντέιν στη Ν. Αφρική αφήνοντας  πίσω του σημαντικό έργο και τους μαθητές του. Για  10 χρόνια βρέθηκε κοντά  στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού της δεύτερης και τρίτης γενιάς. Η κύρια προσφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης, της κοινωνικής στήριξης και της εκκλησίας, ενώ ως εθελοντής πρόσφερε διαρκώς και ανιδιοτελώς σε όλα τα μέτωπα.  Την τελευταία δεκαετία βρέθηκε στην Νότια Αφρική την οποία  αγάπησε και υπηρέτησε σαν δεύτερη πατρίδα του. Έκανε δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας  σε ενήλικες  μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς , ενώ  αγώνα να βελτιώσει τις σχολικές υποδομές ή και χτίσει από το μηδέν ελληνικά σχολεία επιστρατεύοντας εύπορους ομογενείς διαρκής.

Η αγάπη του και τους ηλικιωμένους  μεγάλη, μάλιστα  με πρωτοβουλία του χτίστηκε γηροκομείο στο Bloemfontein, όπου διέμεινε. Την  βοήθεια και την  στήριξη του προσέφερε σε όλες  τις ελληνικές κοινότητες της Νοτιοαφρικανικής Μητρόπολης.

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια