Κοζάνη: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας

Κοζάνη: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας

Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού και στα δύο τμήματα στο Κέντρο Υγείας στην Κοζάνη, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο από την περασμένη Δευτέρα, με την προσέλευση των πολιτών να είναι μεγάλη.

96 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 8 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί καθημερινά και το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης. 92 πολίτες εμβολιάστηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου -ημέρα έναρξης λειτουργίας του στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης, που αξίζει να σημειωθεί πως είναι στελεχωμένο με 16 γιατρούς και 21 νοσηλευτές και διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό λόγω της προμήθειας ειδικών μηχανημάτων η οποία πραγματοποιήθηκε το 2016 με συνολική δαπάνη 900.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζονται για να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, να λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα και τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας στην Εορδαία, τη Σιάτιστα, το Τσοτύλι και τα Σέρβια.

Χθες, άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών. Όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι και οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, 45.000 δόσεις του οποίου έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, με στόχο να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα και για την ηλικιακή ομάδα 75-79, για την οποία η πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει από την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, οπότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η πλατφόρμα για ραντεβού.

Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια