Κοζάνη: Νέα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων σκυλιών

Κοζάνη: Νέα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων σκυλιών

Το πιο σκληρό  πρόσωπο του ανθρώπου  καθημερινά γνωρίζουν αδέσποτα ζώα που βρίσκουν τραγικό θάνατο ακόμα και εν μέσω κακοκαιρίας, που στην αναζήτησή τους για λίγη τροφή και ζεστασιά βρίσκουν  φρικτό θάνατο με τις φόλες που καταναλώνουν. 

Δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά που καταγγέλλονται από πολίτες σε πόλεις αλλά και χωριά για κακοποίηση αλλά και θανάτωση. 

Μόλις πριν λίγες ημέρες βρέθηκε ένα τριών μηνών κουτάβι στο Βατερό δεμένο σε τσουβάλι που παρά τις προσπάθειες να σωθεί δεν τα κατάφερε, σήμερα στην Τοπική Κοινότητα  Καισαρειάς του Δήμου Κοζάνης, νεκρό βρέθηκε ένα αδεσποτάκι  που άφησε την τελευταία του πνοή στη μέση του δρόμου με φρικτούς πόνους, όπως  έγινε γνωστό από ανάρτηση κατοίκου, επτά νεογέννητα σκυλάκια βρέθηκαν σε γκρεμό κοντά στην Κοζάνη  πριν δυο ημέρες στο κρύο και στο χιόνι, αλλά και δεκάδες ακόμα περιστατικά εγκαταλειμμένων ζώων κυρίως νεογέννητών , που καθημερινά αναρτώνται σε ποστ φιλόζωων, αναζητώντας  οικογένειες  για υιοθεσίες, με τις γέννες πλέον να είναι ανεξέλεγκτες αφού δεν γίνονται στειρώσεις.  

Πρόβλημα  και  τα τροχαία  με χαρακτηριστική περίπτωση την Κοινότητα Δρεπάνου  όπου δυο αδέσποτα ζώα  έχασαν την ζωή τους. Ενώ γνωστές  έγιναν και περιπτώσεις με κυνηγόσκυλα παρατημένα και σκελετωμένα σε χωριά της περιοχής. 

Κάτοικοι  της περιοχής και φιλόζωοι  ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα στειρώσεις , ενώ  παράλληλα κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα να τοποθετηθούν ταΐστρες  και μέσα στην πόλη της Κοζάνης.

Ζητούμενο παραμένει από τους πολίτες αστικών κέντρων αλλά και χωριών να  βρεθεί λύση ώστε να ζουν αρμονικά ζώα και άνθρωποι, αλλά και να γίνονται επώνυμα οι καταγγελίες και να γνωστοποιούνται τα περιστατικά  εγκατάλειψης βίας  και θανάτωσης στην αστυνομία ώστε να εφαρμοστεί ο  νόμος.

Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια