Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας: Απειλείται ο τόπος από την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών και Φ/Β

Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας: Απειλείται ο τόπος από την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών και Φ/Β

Φόβους για το μέλλον του τόπου, λόγω της έντονης κινητικότητας, που παρατηρείται στον τομέα της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών και Φωτοβολταικών πάρκων, εκφράζει η Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας ενάντια στις Ανεμογεννήτριες, θεωρώντας ότι οι συνέπειες θα είναι πολυεπίπεδες και καταστροφικές.

Συνδέει την δραστηριότητα αυτή με τις συνθήκες πανδημίας και των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, καθώς επίσης με  την απολιγνιτοποίηση, η οποία «δίνει ήδη τα σκληρά αποτελέσματα της ανεργίας, με τους Εμπόρους και τους Επαγγελματίες να αγωνιούν για την επιβίωση τους», όπως υποστηρίζει.

Η  Πρωτοβουλία  Πολιτών Εορδαίας κάνει ακόμη λόγο για «δήθεν» επενδυτές των ΑΠΕ, που «επελαύνουν για να κατακτήσουν την Εορδαία, τον Νομό, τη Δυτική Μακεδονία καταθέτοντας στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αιτήσεις για Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά, ενώ, ήδη μπουλντόζες ισοπεδώνουν βουνά, αγροτικές καλλιέργειες, χερσολίβαδα και απειλείται το Περιβάλλον από τις επεμβάσεις αυτές».

Καλεί τον Λαό της Εορδαίας να μην επιτρέψει την επέκταση τους γιατί «θα μετατρέψουν την περιοχή σε κρανίου τόπο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια