Γρεβενά: Βελτίωση και επέκταση του εξωτερικού υδραγωγείου

Γρεβενά: Βελτίωση και επέκταση του εξωτερικού υδραγωγείου

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας για τη βελτίωση και επέκταση του εξωτερικού υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης που εκτελείται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ).

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Γρεβενών κάνει λόγο για σπουδαίο αναπτυξιακό έργο, προϋπολογισμού 9,2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών σε 27 οικισμούς και κοινότητες του Δήμου Γρεβενών, δίνοντας οριστική λύση στην υδροδότησή τους.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΓ,  με την ολοκλήρωση του έργου το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, αναμένεται:

Να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της ανεπάρκειας νερού στους οικισμούς.

Να περιοριστεί η χρήση των γεωτρήσεων λόγω της ανεπάρκειας νερού.

Να επιλυθούν προβλήματα ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού.

Να εκσυγχρονιστεί το σύστημα κατανομής του νερού στους οικισμούς με καθημερινές ηλεκτρονικές καταγραφές και ελέγχους των ποσοτήτων που διατίθενται σε αυτούς και όχι με εμπειρικές εκτιμήσεις που γινόταν μέχρι σήμερα.

Να περιοριστούν σημαντικά οι διαρροές και να επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του εντοπισμού τους με αποτέλεσμα την αμεσότερη επέμβαση τεχνικών συνεργείων για την επισκευή τους.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια