Πτολεμαΐδα – Σωματείο «Σπάρτακος»: Nα μην αποσιωπηθεί μετά τη «Μήδεια» ο ρόλος και η προσφορά των Λιγνιτικών Μονάδων

Πτολεμαΐδα – Σωματείο «Σπάρτακος»: Nα μην αποσιωπηθεί μετά τη «Μήδεια» ο ρόλος και η προσφορά των Λιγνιτικών Μονάδων

Οι λιγνιτικές Μονάδες στο Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας για άλλη μία φορά εγγυήθηκαν την ενεργειακή ισορροπία της χώρας -σε διαφορετική περίπτωση θα είχε «παραλύσει» το σύστημα με πολλαπλές συνέπειες, γι’ αυτό το θέμα θα πρέπει να «κρατηθεί» ψηλά και να μην αποσιωπηθεί όταν θα έχει περάσει η «μπόρα» με την κακοκαιρία, ενδυναμώνοντας τα επιχειρήματα ενάντια στην απολιγνιτοποίηση.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, «Σπάρτακος», Μόσχος Μόσχου, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα σε όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες υπερέβαλαν εαυτούς και κράτησαν «όρθιο» το σύστημα. Ο κ. Μόσχου έβαλε ευθέως εναντίον όλων εκείνων που αμφισβητούν τον λιγνίτη εξυπηρετώντας, όπως είπε, συμφέροντα του φυσικού αερίου, όπως και κατά των τοπικών βουλευτών, οι οποίοι μετά την παρένθεση των ακραίων καιρικών φαινομένων «θα σιωπούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων».

Εργαζόμενοι που σε πολικές θερμοκρασίες στους αχανείς χώρους των ορυχείων απέτρεψαν το black out στη χώρα, μίλησαν για ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στην εξόρυξη του λιγνίτη, ιδιαίτερα στις βραδινές βάρδιες, και απευθυνόμενοι στους ιθύνοντες τους ζητούν «να ξανασκεφθούν την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και να μην την επιβάλουν με βίαιο τρόπο».

ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια